Umuda yolculuk başladı

Umuda yolculuk başladı

Bilecik Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden hastanın ailesinden alınan onay sonrası organları bağışlandı.

Bilecik Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden hastanın ailesinden alınan onay sonrası organları bağışlandı. Düzce ve Bursa’dan gelen ekipler yaklaşık 5 saat süren operasyon sonucunda aldıkları organlar Bursa’ya gönderildi.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, organlarını bağışlayarak nakil bekleyenlere umut olan aileye teşekkür edilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Bilecik Devlet Hastanesi’ne yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan hastamız, 6 günlük yoğun bakım mücadelesini  kaybetmiş ve  22.09.2020 tarihinde  beyin ölümü gerçekleşmiştir. Bilecik Devlet Hastanesi Organ nakil koordinatörlüğünün hastanın ailesi ile görüşmesi sonrasında ailenin olumlu yanıt vermesinin ardından, Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Bursa ve Düzce illerinden gelen uzman transplantasyon ekiplerince yaklaşık 5 saat süren operasyon sonucu hastadan alınan karaciğer ve böbrekler organ nakli bekleyen hastalar için Bursa iline gönderildi. Sevdiklerinin organlarını bağışlayarak başka insanlara umut olan hastamızın ailesine, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkürü bir borç biliriz.”

umuda-yolculuk-basladi2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.