ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İŞ İMKÂNI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İŞ İMKÂNI

Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, üniversite öğrencilerine iş imkânı sağlayan ‘Üniversite Öğrencilerine Sosyal Çalışma Programı’ başvurularının başladığı bildirildi. 

28 Haziran’da sona erecek başvurular ve sosyal çalışma programıyla ilgili bilgilerin verildiği açıklamada, şöyle denildi:

“Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. 

Program düzenlenecek alanlar şöyledir: Doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi. 

Sosyal çalışma programları İŞKUR işbirliği ile kamu kurumlarında uygulanır.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere başarılı, aktif öğrenci kaydı olan bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. 

Herhangi bir bölüm ayrımı bulunmaksızın öğrenci kendisine en uygun olan programa katılabilecektir. 

Öğrenciler, diledikleri ildeki sosyal çalışma programına başvurabilirler. İkamet edilen veya öğrenim görülen il olması şartı aranmaz. 

Her bir öğrencinin bir yaz döneminde en fazla üç programa başvuru hakkı bulunduğundan tüm programlara başvuru yapılamaz. 

Her bir sosyal çalışma programı belirli sayıdaki kontenjanla açılır. Katılımcılar merkezi kura/liste/noter kurası yöntemlerinden biri ile belirlenir. Kontenjan sayısı kadar sıralı yedek katılımcı belirlenir. 

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma, yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi üç gündür. 2019 yılı yaz dönemi için toplam süre azami 39 gündür. 

Öğrenciler programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dahil tüm sigorta primleri yatırılır. 

Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. 

Katılımcıların programa devam zorunlulukları vardır. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla beş güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları vardır. Katılımcılara bugünler için herhangi bir ödeme yapılmaz. Sağlık raporları da bu süreye dahildir. 

Öğrencilik dönemi boyunca sosyal çalışma programından toplam üç ay yararlanma hakkı bulunmaktadır. 

Başvurular, 25-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup seçme tarihi 05.07.2019’dur. 8Seçmeler merkezi elektronik kura ile yapılacaktır. Programa başlangıç tarihi ise 08.07.2019 bitiş tarihi ise 30.09.2019’dur.

Başvurular, İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılacak.”

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum