ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Bilecik Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde "2. Üniversite Tanıtım Günleri" başladı. 16-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğe 13 üniversite stant açarak katılıyor. İl genelinde 11 ve 12. sınıflarda okuyan yaklaşık 4 bin öğrencinin ise açılan bu stantları ziyaret edeceği bildirildi.

1-068.jpg

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Bilecik Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi fuaye alanında "2. Üniversite Tanıtım Günleri" başladı. 16-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek tanıtım günlerine 13 üniversite katılım sağladı.

2. Üniversite Tanıtım Günleri'nin açılış programı 16 Mayıs Pazartesi günü yapıldı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak konuştu. İl Müdürü Altınkaynak, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslek ve üniversite seçimlerine yardımcı olmak, üniversitelerin de kendilerini tanıtmalarına imkân sunmak amacıyla üniversite tanıtım günlerini düzenlediklerini ifade ederek: "İlimizde bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtımı Günlerinde üniversiteler 13 stant açarak katılıyor. Katılımlarından dolayı üniversitelerimize teşekkür ederim." dedi.  

2-061.jpg

İl Milli Eğitim standında da rehber öğretmenlerin öğrencilere üniversite tercihleri konusunda bilgilendirme yapacaklarını aktaran Altınkaynak: "Üniversite tercihinin insanın ileriki yaşamını büyük ölçüde etkilediği için geleceğe atılan adımların bugünden belirlemek adına üniversiteye adım atacak gençlerimizin de bu tanıtım günlerinden azami ölçüde yararlanacaklarına inanıyorum.

Bütün üniversite adaylarının önlerinde çok uzun ve yorucu bir hazırlık süreci vardır. Üniversiteler ve bölümler konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan öğrenciler gittikleri bölümden pişmanlık duymaktadırlar. Bu durumu önlemek için seçeceğimiz üniversiteyi ya da bölümü iyi analiz etmenin yolları bu tür etkinliklerden geçmektedir." dedi. 

İl Müdürü Altınkaynak'ın konuşmasının ardından Bilecik tanıtım filmi izlenildi. Daha sonra Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından 13 üniversitenin katılım sağladığı stantların açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve beraberindekiler tek tek stantları gezdi. 

3-036.jpg

Diğer yandan "2. Üniversite Tanıtım Günleri" kapsamında açılan stantları, 11 ve 12. sınıflarda okuyan yaklaşık 4 bin öğrencinin ziyaret edeceği bildirildi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.