'ÜNİVERSİTE VE SANAYİ BİRLEŞİRSE KAZANIRIZ'

'ÜNİVERSİTE VE SANAYİ BİRLEŞİRSE KAZANIRIZ'

Vali Tahir Büyükakın başkanlığında 'Milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesi yolunda sanayimizin geleceği' sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, sanayiciler, iş adamları ile kamu kurumlarının yöneticileri katıldı. 

Tüm kalkınma ajansları tarafından ülke genelinde bu çalışmanın yapıldığı bilgisini veren Vali Büyükakın, bu çalışmanın sözde değil özde bir çalışma olması gerektiğini ve bu nedenle önemle ve titizlikle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Vali Büyükakın, sanayi ve üniversitenin mutlaka birlikte olması gerektiğine dikkat çekerek, "Üniversite ve sanayi birleşirse kazanırız" ifadesini kullandı. 

universite-ve-sanayi-birlesirse-kazaniriz2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bilecik'e ilk geldiğim dönemde bütün  sanayicilerden benzer bir çalışma istedim. Bu çalışmada genel itibariyle basmakalıp cümleler, içine ne koysanız dolacak ama boş olan sonuçlar çıktı. Bu böyle olmamalı. Hükümetten beklenti olduğu kadar işletmelerimiz de kendilerini geliştirmeli ve değiştirmeliler. Sadece idarecilerin değil sanayicilerin de değişmesi gerekir. Bu nedenle oturup birlikte çalışmalıyız. Bizlere angarya gelen planlamaya, Ar-ge çalışmalarına, inovasyona önem vermeliyiz. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Markalaşma, ürün gelişimi gibi konulara öncelik vermeli, sanayi ile üniversiteyi birleştirmeliyiz. Aile şirketi mantığını profesyonel yönetim biçimlerine, profesyonel şirketlere dönüştürmeliyiz. Bunu bu ildeki tek bir işletme yapamaz. Bunu birleşirsek yaparız, sanayi ile üniversite biraraya gelirse başarırız. Üniversite ve sanayi birleşirse kazanırız. Bu kentte kalıcı çalışmalar olması için bu çalışma buna vesile olmalıdır. Sanayi kısmı bunu yapmaya çalışırken biz idareciler de bu birlikteliğin ve işleyişin kolaylaşmasını sağlamalıyız."  

universite-ve-sanayi-birlesirse-kazaniriz3.jpg

Toplantı, ''Finansmana erişim, beşeri sermaye, kurumsal yapılanma, ulusal ve uluslar arası pazara ulaşım ve tutunma, kalite ve markalaşma, rekabetçilik ile yenilikçilik ve yaratıcılık'' gibi gündem maddelerinin değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve değerlendirilmesi ile son buldu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.