ÜNİVERSİTEDE TAŞ DEVRİ SONA GELDİ

ÜNİVERSİTEDE TAŞ DEVRİ SONA GELDİ

Profesör Abdulkadir İlgen Hoca ‘KUMPAS ÇÖKTÜ’ yazısıyla TAŞ devrinin üniversiteye kabus dolu günler yaşattığını son ve ondan önceki yazılarıyla net olarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Taş ve ikizi Darcan’ın Bilecik halkına ve üniversiteye verdiği zararlar saymakla bitmez, zaten bu köşeye sığdırmayı bırakın birkaç kitapla bile ancak anlatılabilir.

Taş ile ilk fikir ayrılığımız, ‘Üniversite ticarethane değildir’ açıklamasıyla başladı. İkili, binbir emek ve bürokrasi engelleri aşılarak üniversitenin ziraat fakültesine kazandırılan istasyon mahallesindeki 200 dönümlük arazide bir önceki dönemde yapılan çalışmaları sona erdirdi. Dekanı çeşitli baskılarla Üniversiteden ayrılmaya mecbur etti. Sekreterini üç aylık geçici görevle Bozüyük’e gönderdi. Üç ay dolduğunda yetkisi olmadığı halde tekrar ikinci bir defa daha gönderdi. Bölge idare mahkemesi yetkisinin olmadığı kararıyla görevlendirmeyi iptal etti.

Bir evvelki dönem ziraat fakültesi yetkililerini hafriyat döküntülerini araziye döktürdüler diye savcılığa suç duyurusunda bulundu, savcılık reddetti.

Üç yıl istasyondaki arazide zirai üretim istenildiği gibi yapılmadı. Bu geçtiğimiz yaz eriştirilen ürünleri üniversite personeline “ Üniversite ticarethane değildir” sözünün yanlışlığını ispat edercesine sattırdı.

TAŞ devrinden bir evvelki üniversite idarecilerinin çalışmaları sonunda getirilen öğretim görevlileri üniversiteden ayrıldı. Her yıl gelen talebe sayısı azaldı, bu yıl itibariyle 25 binler seviyesinde olacağı planlanan talebe 4 yıl evvelki 18 binler seviyesine bile ulaşamadı.

Üniversite ilgili her haberimiz sonunda gelen yorumlar okunduğunda TAŞ devrinde tam bir TAŞ devri yaşatıldığının ispatıdır.

İstasyon mahallesinde ziraat çalışmaları engellendi. Buraya Darcan’ın eğitim sahası olan Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ağırlık verildi. Bugüne kadar yapılan yatırımın ve elde edilen kazancın bu ikili tarafından açıklanmasını ve hesap sorulmasını istiyorum.

İlgen, 'Kumpas çöktü' diyor, ben de.

Bu haber toplam 6633 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum