ÜNİVERSİTEMİZ 10 YAŞINDA

ÜNİVERSİTEMİZ 10 YAŞINDA

2007 yılında kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 10 yaşına girdi. Kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla  üniversite tarafından 27 Nisan Perşembe günü bir takım programlar düzenlendi. 

Cumhuriyet meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla devam etti. Ardından 10. yıl korteji eşliğinde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ne yürüyüş düzenlendi. 

Yürüyüşten sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gala programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda daha sonra üniversitenin tanıtım videoları izlenildi. 

universitemiz-10-yasinda2.jpg

REKTÖR TAŞ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Video izlenimlerinin ardından ise konuşmalara geçildi. Programın açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin 2007 yılında kurulduğunu ifade ederek: "Türkiye ve dünyadaki üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen üniversitemiz kurulduğu günkü adıyla Bilecik Üniversitesi 29 Mayıs 2007 yılında yayınlanan Resmi Gazete ile yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunla kurulmuştur. Buna göre ilk kurulduğunda rektörlüğümüze bağlı Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörülüğüne bağlı ike adı ve bağlantısı değiştirilerek üniversitemiz rektörlüğü bağlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Osmaneli, Pazaryeri, Gölpazarı, Söğüt Meslek Yüksek Okulları ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulundan, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken, adı ve bağlantısı değiştirilerek rektörlüğümüze bağlanan Sağlık Yüksek Okulundan, Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek üniversitemiz rektörlüğüne bağlanan Meslek Yüksek Okulu ile Bozüyük Meslek Yüksek Okulundan oluşturulmuştur. 2012 yılında ise herkesin bildiği üzere üniversitemizin adında bir değişikliğe gidildi. 27 Nisan 2012 günkü resmi gazete ile yürürlüğe giren 6296 sayılı kanunla üniversitemiz Şeyh Edebali Üniversitesi adını aldı." dedi. Rektör Taş konuşmasının devamında ise üniversitenin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür ederek, bundan sonra yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgiler aktardı. 

'RÜYAMIZ GERÇEK OLDU'

Rektör Taş'ın ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı konuştu. Başkan Yağcı konuşmasında Bilecik'e üniversitenin kurulmasının bir rüya olduğunu ifade ederek, "Bir rüyamız gerçekleşti" dedi.  Daha sonra üniversitenin kuruluş sürecini anlatan Başkan Yağcı, emeği geçenlere teşekkür etti. 

MV. ELDEMİR ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Başkan Yağcı'nın ardından Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir konuştu. Üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Eldemir, ülkemizdeki en büyük zenginliğimizin genç nüfusumuz ve insanımız olduğunu ifade ederek: "Ülke olarak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşırken 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşırken bu genç nüfusumuzla birlikte ulaşacağız. Yaparken de gençlerimizi ne kadar donanımlı yetiştirebilirsek gençlerimizle birlikte ne kadar güzel projeler üretebilirsek ülkemizin kalkınmasına ve büyümesine ne kadar katkıda bulunabilirsek bu süre o kadar geriye gidecek. Bizler sizlere güveniyoruz. Merak etmeyin. İnşallah bugüne kadar üniversitemize yapılan hizmetlerin bundan sonrası artarak devam edecek." dedi. 

'MESELE BUNDAN SONRA BAŞLIYOR'

Eldemir'in ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Vali Elban, üniversitenin öğrenci sayısının, fiziki şartlarının, akademisyen sayısının iyi bir noktada olduğunu ifade ederek: "Bana göre mesele bundan sonra başlıyor. Artık ikinci 10 yıllarda; yaptığımız yayınlarla, ne kadar çok lisans üstü öğrenci mezun ettiğimizle, hocalarımızın yayınlarına, konferanslarına ve etkinlere ne kadar çok talep olduğuyla ve üniversitemizin üniversite sınvalarında tercih edilme açısından artık yüzdelik dilimlerde yer aldığı dilim değerleriyle konuşmamız gerekecek. Bu da bana göre üniversitemizin sorumluluğunu çok arttırıyor. Çünkü YÖK görevini yapmış yeterince kadro vermiş hükümetimiz devletimiz görevini yapmış fiziki şartları tamamlamış şehrimiz görevini yapmış üniversiteyi kucaklamış." dedi.

Elban şöyle konuştu: "Muhtemelen 100 yıl önce illerimizde en çok övünülen konu lise binalarının yapılmasıydı. Yakın zamana kadar da bir çok devlet büyüğümüzün bir çok bilim adamımızın da bu yetiştikleri liselerin adları hep konuşulurdu. Ama 10 yıl önce hükümetimizin almış olduğu bir kararla her ile bir üniversite hedefi kondu ve o tarihte de gerçekleştirildi. Bunlardan bir tanesi de ilimizdeki üniversite.

Bilecik için bir üniversitenin kurulması büyütülmesi belki il bazında düşündüğümüzde çok kıymetli gelebilir ama düşünün ki 700 yıl önce bu şehir bir imparatorluk kurmuş. Dolayısıyla imparatorluk kuran bir şehirde bir üniversitenin kurulması büyümesi filizlenmesi de çok doğal olarak rahat olacaktır ve rahat da büyüyecektir. 

'ÜNİVERSİTEMİZİN SORUMLULUĞU ARTIYOR'

Artık öğrenci sayımız 20 binlere yaklaştı. Akademisyen sayısı hayli yeterli hatta fazla. Fiziki şartlar açısından iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla üniversite olarak diğer kurulan 81 ilde kurulan üniversiteler içerisinde bir çok şart açısından öğrenci mevcutu açısından iyi yerlerde olduğunu görüyoruz. Bana göre mesele bundan sonra başlıyor. Çünkü bundan sonraki 10 yıllarla ilgili yapılacak kutlama etkinliklerinde artık sorumluluk daha da artacak. Tek haneli yılları konuştuğumuz onlarla ilgili slaytları izlediğimiz zaman daha çok öğrenci sayısının artmasıyla gurur duyduk. Daha çok yeni binaların yapılmasıyla gururlandık. Daha çok kampüsün gelişmesiyle gururlandık. Ama artık ikinci 10 yıllarda yaptığımız yayınlarla, ne kadar çok lisans üstü öğrenci mezun ettiğimizle, hocalarımızın yayınlarına konferanslarına ve etkinlere ne kadar çok talep olduğuyla ve üniversitemizin üniversite sınvalarında tercih edilme açısından artık yüzdelik dilimlerde yer aldığı dilim değerleriyle konuşmamız gerekecek. Bu da bana göre üniversitemizin sorumluluğunu çok arttırıyor. Çünkü YÖK görevini yapmış yeterince kadro vermiş hükümetimiz devletimiz görevini yapmış fiziki şartları tamamlamış şehrimiz görevini yapmış üniversiteyi kucaklamış. Bizde valilik olarak hep üniversite ile beraber olmak istiyoruz onlardan katkı almak istiyoruz, sağolsunlar dilediğimiz zaman da hep yanımızdalar ama bütün bunlar onların da sorumluluğunu arttırıyor. Belki bugün bunları söylemek yerine başka şeylerden söylenebilir ama bir dost olarak da hatırlatmak lazımdı. Ben üniversitemizin nice bu söylediğim hususlar çerçevesinde bu kriterleri de sağlamış olarak nice 10 yıllarda başarıları konuşulan kalitesi konuşulan bir üniversite olması temennisiyle 10. kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından 10. yıl etkinlikleri kapsamında 2017 yılı boyunca kullanılmak üzere 10. yıl logo yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Süleyman Elban ve Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir tarafından ödülleri verildi. 

Ödül töreninin ardından Türk Müziği dinletisi gerçekleşti. Türk Müziği dinletisinin ardından ise program ikramın ardından sona erdi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum