ÜNİVERSİTENİN ‘KİMYA’SI BOZULUYOR!

ÜNİVERSİTENİN ‘KİMYA’SI BOZULUYOR!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, bilimsel çalışmalarından ziyade skandallarla Bilecik kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. BŞEÜ ile ilgili dedikoduların ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın 2016 yılında göreve gelmesinden bu yana yaşanan olumsuz gelişmeler üniversitemizin imajını kötü yönde etkiliyor. 

BŞEÜ’NÜN KİMYACILARLA İMTİHANI

Rektör Taş döneminde en çok tartışılan konu ise liyakattan uzak yönetim anlayışı iddiaları. Bu iddialara son olarak Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nde ve kimya ile ilgili diğer bölümlerde yaşananlar eklendi. Kendisi kimyacı olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay’ın akademik personel alımlarında kantarın topuzunu kimya tarafına kaydırdığı iddia edildi. 

1 AKADEMİSYENE 2 DERS

İddialara göre; Prof. Dr. Özbay, başta kendi asistanları olmak üzere yakın çevresi ve tanıdıkları için kadro açma ve açtırma gayreti içerisine girdi. Rektör yardımcısı ve dekan olmasının gücünü kullanarak hızlı bir şekilde kadrolaşma yaptı. Kimya ile ilgili farklı kodlar altında 69 ders verilirken, kimyacı akademik personel sayısı ise 31’e ulaştı. Yani 1 akademisyene sadece 2 ders düşer duruma geldi. 

‘KADROLAR EŞE DOSTA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’

Üniversitenin Kimya ile ilgili bölümlerindeki akademik personel alımıyla ilgili iddialar bu kadarıyla da kalmıyor. Birçok bölümde eşleri bir araya getirmek için gereksiz görevlendirmelerin ve alımların yapıldığı öne sürüldü. Derse dahi girmeyen akademik personellerin varlığı iddia edilerek, “Kadrolar eşe dosta peşkeş çekilmiştir” yorumları yapıldı. 

Gelinen süreçte, BŞEÜ’nün sürekli olarak bu tür iddialarla gündeme gelmesi akademik camia başta olmak üzere kentin moralini bozuyor. Bilecik kamuoyu, devletin parasının heba edilmesine karşın bunların hesabının sorulmasını istiyor.    

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 25524 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
166 Yorum