UNUTULMAYA YÜZ TUTAN MESLEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN MESLEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Bilecik Belediyesi koordinasyonunda imzalanan protokol ile Bilecik’te, unutulmaya yüz tutmuş meslekler, verilecek eğitim ve kurslarla tekrar yaşatılacak.

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Çalışma ve İş Kurumu arasında imzalanan ‘’Ver Elini Öğren Unutma Mesleğini’’ protokolü ile ilimizdeki kadınlar hem meslek sahibi olacaklar hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekler tekrar gün yüzüne çıkacak.

Belediye Başkanlığında imzalanan Protokolde; Belediye Başkanı Nihat Can, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik El Sanatları Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Arslan ve Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen katıldı.

unutulmaya-yuz-tutan-meslekler-gun-yuzune-cikacak2.jpg

Türkiye İş Kurumu ve Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 99. Maddesi doğrultusunda ve ayrıca özel politika ve uygulama gerektiren geleneksel mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına ve ustaların aradığı işgücün temin edilmesine katkı sunmak amacıyla hazırlanan Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız programının uygulanmasına ilişkin genelgesi çerçevesinde Bilecik Belediyesi bünyesinde 50’şer kişi için olmak üzere toplam 200 kişiye yönelik olarak düzenlenecek.

"AMACIMIZ SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERİ TEKRAR GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK VE UNUTMAMAKTIR"

Belediye Başkanı Nihat Can, imzalan protokol hakkında verdiği bilgide; amaçlarının sahip olduğunuz değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması ve unutulmaması olduğunun altını çizdi.

Protokolde yer alan bütün paydaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Belediyemiz ve ilimizdeki değerli kurum temsilcileri ile birlikte güzel bir protokolü imzalıyoruz. Meslek edindirme kursları kapsamında vatandaşlarımıza güzel bir hizmeti vereceğiz. Biz de vatandaşlarımıza gerek belediyemiz gerek diğer paydaşların katkısıyla onları bilgilendirme ve meslek kazandırma amacındayız. Projenin adı; Ver Elini Öğren Unutma Mesleğini’’ şeklinde. Belediyemiz kapsamında 200 vatandaşımıza eğitimler vereceğiz. Diğer kurumlarımız da 350 vatandaşımıza bu anlamda kurslar verecek. Bu anlamda kurslar kapsamında;Bilecik bezi, sepet örücülüğü, süpürge yapılı, file yapımı yanı sıra diğer kurumlarımız tarafından; Ahşap doğrama, ahşap montaj kursu, ahşap oymacısı, Aşçı yardımcısı, Mekikli Dokuma, Sedef kakma, seramik biçimlendirme ve sıhhi tesisatçı konularında kurslar olacak.’’ İfadelerini kullandı.

"KADINLARIMIZ İÇİN DÜZENLENECEK KURSLARA 8 MART KADINLAR GÜNÜ İTİBARİYLE BAŞVURULAR YAPILABİLECEK"

Belediye Başkanı Nihat Can, Belediye Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek kursların pozitif ayrımcılık düşüncesi ile kadınlara yönelik olduğunu hatırlatarak, ‘’Çalışmamız, kadınlarımızın sosyal hayata daha çok dahil olmaları için düzenlendi. Bu vesile ile kadınlarımızı meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Belediyemizin vereceği kurslar kadınlarımıza yönelik olacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başlayacak. Kurslarımız Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, Kültür ve Kongre Merkezi ile Bilecik Belediyesi Kültür ve El Sanatları Merkezinde gerçekleştirilecek’’ ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilecek Kurslar için başvuru ve detaylı bilgi için vatandaşlarımız Bilecik Belediyesi AK Masa birimine başvuruda bulunabilirler.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.