ÜRETİCİYE BÜYÜK DESTEK!

ÜRETİCİYE BÜYÜK DESTEK!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Kırsal Kalkınma Desteği' programı kapsamında 2 milyon 500 bin TL'ye kadar yüzde 50 hibe desteği verildiği ve başvuruların 30 Eylül'de sona ereceği hatırlatıldı.

Üreticilere büyük destek sağlayacak programın detaylarına ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada, "Yüzde 50 hibe desteği ile yarısı sizden yarısı bizden tamamı sizin olsun" denildi. 

Ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik alt yapı yatırımları başlığı altında verilen desteklere ilişkin detaylı bilgilerin verildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tarımsal ürünlerin (bitkisel, hayvansal ve su ürünleri) işlenmesi, paketlenmesi, depolanması. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar (büyükbaş, küçükbaş, hindi, kaz, su ürünleri ve mantar yetiştiriciliği). Soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretim tesisleri. 

Kırsal turizme yönelik yeni tesis yatırımları. Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik kapasite artışı ve teknoloji yenileme. El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik kapasite artışı ve teknoloji yenileme. Bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik kapasite artışı ve teknoloji yenileme projeleri."

Destek programına başvurmak isteyenler https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden başvuru yapabileceği gibi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden bilgi alabilecek. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3450 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum