'ÜRETİME VE İSTİHDAMA ÖNEM VERİYORUZ'

'ÜRETİME VE İSTİHDAMA ÖNEM VERİYORUZ'

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerinden faydalanarak üretim kapasitesini ve istihdam sayısını artıran ilimiz 1. OSB'de faaliyet gösteren MAPEKS A.Ş.'ye ait dondurulmuş gıda işleme tesisini ziyaret etti. Müdür Yoldaş, fabrikanın üretim müdürü Bilal Kaplan'dan bilgi aldı. 

uretime-ve-istihdama-onem-veriyoruz2.jpg

İlimizde yapılan tarımsal yatırımları her zaman desteklediklerini belirten Müdür Yoldaş, firmaya daha önce Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamında hibe ödemesi yapıldığını ifade ederek, "Tarımsal üretime ve istihdama önem veriyoruz" dedi. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, tesisi ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından verilen hibe destekleri yerinde inceleyerek geri dönüşlerini değerlendiriyoruz. Bakanlığımızca verilen desteklerin doğru ve yerinde olması bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu kapsamda ilimizde tarımsal üretime ve istihdama oldukça önem veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

uretime-ve-istihdama-onem-veriyoruz3.jpg

Fabrikanın üretim müdürü Bilal Kaplan ise 140 personele istihdam sağladıklarını belirterek, Bilecik, Afyon ve Uşak illerinde faaliyet gösteren firmalarının yıllık 20 bin ton üzerinde üretim yaptıklarını ve 18 bin ton üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bilal Kaplan, şu ifadelere başvurdu:

"Firmamız ülke genelinde çiftçilerimizin ürettiği meyve ve sebzeleri işleyerek, dondurup, paketlemek suretiyle ihracatını sağlamaktadır. Firmamız ilimizde 6 bin tonun üzerinde üretim yaparak ve bunların hepsini ihracat ederek şehir ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. İşimiz çok meşakkatli olmakla birlikte keyifli. Ürettiğiniz üründen başarı almak ve Türkiye için faydalı olmak bizleri sevindiriyor" şeklinde konuştu.

uretime-ve-istihdama-onem-veriyoruz4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 9933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.