ÜST GEÇİDİN TAMAMLANMASI İÇİN DSİ BEKLENİYOR

ÜST GEÇİDİN TAMAMLANMASI İÇİN DSİ BEKLENİYOR

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanarak teslim edilen Yeşilkent üst geçidinin açılması için Devlet Su İşlerinin(DSİ) beklendiği belirtildi. 
2016 yılı Kasım ayında TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan Yeşilkent üst geçidinin TCDD’yi kapsayan bölümü 19 Aralık 2017 tarihinde tamamlandı. 400 metrelik üst geçidin sağ ve sol taraflarında toprak dolgu işlemleri tamamlanıp asfalt çalışmaları yapılarak belediyeye teslim edildi. Üst geçidin Yeşilkent Mahallesi çevre yolu köprüsü ve İsmet İnönü Caddesine olan bağlantısı belediye ekipleri tarafından yapılacak. Bu bağlamda belediyenin Devlet Su İşlerinin dere ıslahı sırasında yapacağı köprü veya menfez çalışmasını beklediği belirtildi. DSİ tarafından belirtilen çalışmaların tamamlanmasının ardından her iki tarafının bağlantılarının belediye ekiplerince yapılacağı kaydedildi. Ardından uzun süredir beklenilen Yeşilkent üst geçidinin ulaşıma açılması ve Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallesinin bu üst geçit ile birbirine bağlanması hedefleniyor. Vatandaşlar üst geçidin kurumlar arası sıkıntılar nedeniyle oldukça geciktiğini ve biran evvel bu aksaklıkların giderilerek ulaşıma açılması gerektiğini belirtiyorlar. Yeşilkent Mahallesi ve kent merkezini birbirine bağlayan cadde üzerindeki trafik yükünün azalacağı ve sürücüler için demiryolunun bir sorun olmaktan çıkacağı günün artık biran önce gelmesini istiyorlar.
Diğer üst geçitlerle ilgili olarak da Şenkal Caddesindeki üst geçidin yapılan ilk ihalesinin tasfiye edildiği ve geçtiğimiz Ekim ayında yeni proje çalışmalarının başladığı kaydedildi. Hayvan pazarı mevkiine yapılacak üst geçitle ilgili ise 22 Ocak tarihinde yer tesliminin yapılarak TCDD tarafından çalışmalara başlandığı belirtildi. (İHA)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2944 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum