USTA GAZETECİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

USTA GAZETECİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Şadi Erdal, üniversite öğrencileriyle bir araya geldiği söyleşide, tecrübelerini ve bilgi birikimini gelecek nesillere aktardı.

Usta Gazeteci Şadi Erdal, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Şeyh Edebali Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

usta-gazeteci-universite-ogrencileriyle-bulustu2.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KYK’lı öğrencilere yönelik düzenlediği atölye çalışmalarına konuşmacı olarak davet edilen duayen gazeteci Erdal, ‘Gazetecilik ve Medya’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Birçok başlık altında sektörel ve mesleki alanda bilgiler aktaran usta kalem, öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

usta-gazeteci-universite-ogrencileriyle-bulustu3.jpg

Şadi Erdal, 31 yıllık kariyerinde medyada yaşanan değişimi anlatarak başladığı konuşmasını gazetecilikte görselin gücü ve fotoğrafın toplum üzerindeki etkilerini anlatarak sürdürdü. Basın ahlakı ve gazeteciliğin etik kurallarından bahseden tecrübeli isim, haber yazımı ve gazetecilerin sahip olması gereken donanımlarla ilgili önemli bilgiler verdi.

usta-gazeteci-universite-ogrencileriyle-bulustu4.jpg

Medyanın çok büyük bir güç olduğunu anlatan Şadi Erdal, bu gücün kötüye kullanımı ve kamuoyu üzerindeki etkilerine ilişkin örnekler aktardı. 

Erdal, yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından, öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Programın sonunda, Şeyh Edebali Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Lütfi Akyüz tarafından Erdal’a hediye takdiminde bulunuldu. 

usta-gazeteci-universite-ogrencileriyle-bulustu5.jpg

Yurt Müdürü Lütfi Akyüz, güzel anlatımından ötürü Şadi Erdal’a teşekkür ederek gazetemize yayın hayatında başarılar diledi. 

Programa, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ile yurt yöneticileri de katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3482 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum