"UTANÇ DUYDUM"

"UTANÇ DUYDUM"

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen çöp konteynırından yiyecek toplayan bayanla ilgili gereken tüm yardımların yapıldığı fakat bazı kesimlerin bu işi provoke ettiğini vurgulayarak açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. İl Başkanı Kurtulmuş: "Bu olay bu şekilde provoke edildiği için bakana laf atıldığı için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bunun içinde "Biz yaptık, biz sahip çıktık" demekten de utanç duydum. Çünkü bir yardım "Yaptık" denmez. Yardım yapılır ondan kimsenin haberi olmaz. Sağ elin verdiğini sol el duymaz" dedi.

Sinan ÖNCE

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen çöp konteynırından yiyecek toplayan bayan ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İl Başkanı Kurtulmuş bahsi geçen bayanla ilgili olarak gereken ilginin gösterildiğini ve tüm yardımların yapıldığını fakat kamuoyunda bazı kesimlerin bu işi provoke ettiğini ifade ederek: "Bu olay bu şekilde proke edildiği için Bakana laf atıldığı için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bunun içinde "Biz yaptık, biz sahip çıktık" demekten de utanç duydum. Çünkü bir yardım "Yaptık" denmez. Yardım yapılır ondan kimsenin haberi olmaz" dedi.

İl Başkanı Kurtulmuş, isim vermeden eleştirdiği Facebook hesabından resmi paylaşan CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet'de seslenerek; "Bu olayları provoke etmenin anlamı yok. Orada yapılacak olan siz eğer bunu orada gördüyseniz kimseye hissettirmeden orada gidersiniz alırsınız gereken yardımı yaparsınız. İnancımız değerlerimiz gereği bu yakışır diye düşünüyorum." dedi. 

İl Başkanı Kurtulmuş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Ben iftara yakın bir saatte Subaşı kasabının önünde arkadaşlarımla ayak üstü selamlaşmıştım. Bir baktım ki bir hanfendi çocuğu ile beraber çöpten yiyecek topluyoru. Daha sonra dikkatimizi çekti. O yanımda bulunan arkadaşların da dikkatini çekti bu durum. Hemen orada o arkadaşlarım o bayana maddi yardımda bulundular. 

"OSB'NİN KARŞISINDA ÇADIR KURMUŞLAR"

Yanına gittik bayanın nedir ne değildir diye. Dedi ki biz buraya sahlebin ham maddesini toplamaya geldik. Nerede oturuyorsunuz diye sordum. Dedi ki biz geldik arabalarla yukarıya çadır kurduk. Biz tabi daha sonra kadını aldık. Orada Subaşı kasabından da yardımda bulundular sağolsunlar. Bayanı sonra ben kendi arabama aldım götürdüm. Arkadaşlardan nakdi yardımda bulunanlar oldu. Daha sonra kendisine iki gıda paketi yardımında bulunduk. Kendisine aldık buradan kaldıkları yere gittik. Oraya gittiğimizde gördük ki Organize Sanayi Bölgesinin karşısına 3 araba 3 aile çadır kurmuşlar. Bunlar Kastamonu tarafından gelmişler. Dağlarda sahlebin  hammaddesi yetişiyor bunları toplayı satıyorlarmış. Bu şekilde geçimlerini sağlıyorlarmış. 

"KİŞİYLE İLGİLİ YARDIMLARIMIZI YAPTIK"

Bu çöp toplayan kadının kocası şeker hastası. Günde 5 defa inisülin iğnesi varmış onu vuruluyormuş. Bir tane de rahatsız bir çocuk var onu da gördük. Orada kendilerine nakdi yardımlarımızı yaptık. Kendilerine de kendi adresimi nereye müracaat etmesi gerektiğini söyledik. Akşam yemek için de belediye kültür sitesinde yemek yiyebilirsiniz dedim. Bana herhangi bir ihtiyacınız olduğu zaman gelebilirsiniz dedim. Bir paket yardımı daha yaptık. Daha sonra rahatsız olan kız çocuğunu hastaneye yönlendirdim.  Kısacası kişiyle ilgili olan gereken desteğimizi gösterdik yardımlarımızı yaptık.

"İNANCIMIZ GEREĞİ..."

Bunları neden anlatıyorum. Biz bunlarla ilgili kimseye açıklama yapmadık. Çünkü bizim inancımız gereği sağ elin verdiğini sol elimiz görmeyece haberi de olmayacak. Bunu da aslında açıklamak istemezdim. Ama bu memlekette bu işi provoke etmek isteyenler gerek yapılan hizmetler noktasında gerekse yardım alamayan vs. gibi vatadanşlar üzerinden siyaset yapıp karalama kampanyası güdenler, bu memleketekilere kömürcü vatandaş, makarnacı vatandaş diyenler bu işleri gördüğü anda hemen provoke etmeye çalışıyorlar. Bu olayları provoke etmenin anlamı yok. Orada yapılacak olanlar siz eğer bunu orada gördüyseniz kimseye hissettirmeden orada gidersiniz alırsınız gereken yardımı yaparsınız. İnancımız değerlerimiz gereği bu yakışır diye düşünüyorum. 

"OLAY PROVOKE EDİLDİĞİ İÇİN..."

Bu olay bu şekilde provoke edildği için Bakana laf atıldığı için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bunun içinde "Biz yaptık, biz sahip çıktık" demekten de utanç duydum. Çünkü bir yardım "Yaptık" denmez. Yardım yapılır ondan kimsenin haberi olmaz. Biz bu işe sahip çıktık onu anlatmaya çalışıyorum. Hükümet olarak da bugüne kadar bu tarz şeyleri hep yaptık. Bizim haberimiz olmayan şeyler varsa biz yine elimizden ne geliyorsa yaparız. Ama bu işleri suistimal etmeyiz. Ben bunu açıklamak istemezdim ama bu iş provoke edildi. 

"BİZ HİZMET YAPARIZ, BİRİLERİ..."

Bu fakir fukara noktasında birileri birşey gördüğü zaman hemen atlayıp kendilerine siyasi rant devşirme peşine düşüyor. Daha önce bölünmüş yol yapıldı. Yok o yolla ilgili taş düştü yol bölündü sağı olmadı solu olmadı. Bir sürü bahane. Cuma günü hızlı tren hizmete girecek buna da bir sürü bahane bulacaklar. Biz hizmet yaparız milletimizin layık olduğu herşeyi yaparız birileri de eski geleneğe istinaden kendine yakıştığı gibi çamur atar çamur siyaseti yapar. " dedi. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.