'UYANIK OLUN, İYİ YETİŞİN'

'UYANIK OLUN, İYİ YETİŞİN'

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Süleyman Elban "Gençler; her şeyden önce anne babamızı seveceğiz. Kardeşlerimizi seveceğiz. Akrabalarımızı, komşularımızı seveceğiz. Çevremizdeki insanları seveceğiz. Devletimizi milletimizi vatanımızı seveceğiz" dedi ve 15 Temmuz gecesi yaşanan kötü olaylar ışığında, gençlere büyük görevler düştüğünü belirtti. 

Vali Elban: "Dolayısıyla biz hiç bir ayrım yapmadan herkesi sevmek mecburiyetimiz var. Onun için yeni başlayan eğitim öğretim yılı yazın yaşadığımız kötü tecrübenin ışığında, bize düşen olayın; kendimizi çok iyi yetiştirmek olduğunu gösteriyor. Bunun da yolu önce hakkıyla iyi öğrenci olacağız. Herşeyi iyi takip edip, doğru değerlendireceğiz. Uyanık olun, iyi yetişin . Kuruluşun şehri ve görev düştüğü zaman da kurtuluşun şehri olmuş bu şehirde, bu bilinçle hareket etmeniz ve iyi yetişmeniz gerektiğini söylüyorum" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

1-207.jpg

"FETÖ HAİNLERİ..."

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra konuşmalar ile devam etti. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Sami Aygün konuştu. Müdür Aygün, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında: "15 Temmuz Cuma günü sıradan bir gün değildir. Tarihimizdeki yüzlerce zaferi, nice kahramanlıkları okuduk, dinledik, öğrendik. Ancak 15 Temmuz demokrasi zaferini bizzat canlı canlı yaşayarak tarihe şahitlik ettik. O gece içimizdeki FETÖ hainleri ve dış destekçileri başlattıkları hain terör hareketi ile devletimizi yıkmayı vatanımızı işgal etmeyi ve milletimizi yok etmeyi amaçlamışlardır." dedi.

"BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ"

2-197.jpg

Müdür Aygün konuşmasının devamında 15 Temmuz akşamından sonra daha dikkatli olmamızı ifade ederek: "Bugün zaferimizi doya doya yaşayalım ama asla rehavete kapılmayalım. Bundan sonra görevimiz sorumluluğumuz daha büyüktür. Görevimizi daha titiz yapmalıyız. Birlikte birbirimize destek olmalı, birbirimizi sevmeli kenetlenmeliyiz. Saflarımızı sıklaştırmalıyız ki; bir daha aramıza hainler asla giremesin." dedi. 

"YENİKAPI MİTİNGİYLE TAÇLANDI"

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Sami Aygün'ün ardından ise İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuştu. İl Müdürü Durmuş, eğitim camiası olarak 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi ve Şehitlerimizi  unutmamak adına yıl içinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade ederek şunları aktardı: "15 Temmuz kalkışmasının ardından bütün öğretmenlerimiz meydanlardaki yerlerini almışlardır. Ama Milli Eğitim camiası olarak bizim asil görevimiz 19 Eylül itibariyle daha çok kutsallaşmış daha çok değer kazanmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşanan demokrasi zaferi, 10 Ağustos gününe kadar devam etmiştir. 7 Ağustos akşamı milyonlarca insanın katıldığı Yeni Kapı Mitingiyle taçlanmıştır. 

"TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR"

3-123.jpg

Gençlerimizden şunları asla unutmamalarını istiyoruz. Tarih her zaman tekerrürden ibarettir. Mayıs 1919'da İzmir işgal edildiğinde de Halide Edip Adıvar, camilerin minarelerinin altında binlerce insana hitap etmiştir. Şu sözleri çok önemli ve manidardır. "Ecdadımızdan aldığımız vatanı, bayrağı millete ihanet etmemek üzere bütün gayretimizle çalışmalıyız" demiştir. İşte 1919'da İzmir işgalinde ortaya çıkan bu ruh, 15 Temmuz kalkışmasından sonra da tekrar tekerrür etmiştir. Siz gençlerimiz bu anları canlı olarak yaşadınız. Bizler eğitim camiası olarak bu şahitlikler eşliğinde; sizleri karakteri sağlam, soran sorgulayan tarih ve kimlik bilgileri gelişmiş özgüven sahibi bireyler olarak geliştirmek için Milli Eğitim camiasının tüm kadrosuyla sizlere hizmet etmek için hazırız. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi ve Şehitlerimizi unutmamak adına her zaman hatırlarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Bunun için eğitim camiası olarak yıl içinde çeşitli etkinliklerimiz devam edecek. Çünkü başka bir vatanımız yok. Başka bir bayrağımız yok." dedi. 

İl Müdürü Durmuş'un ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Elban 15 Temmuz gecesi yaşananlara işaret ederek öğrencilere seslendi: "Uyanık olun, iyi yetişin" dedi. 

"RUHU HASTA BİRİNE..."

Vali Süleyman Elban şunları dile getirdi: "O gece birey olamamış, birilerine körü körüne bağlanmış, evlat olamamış, vatandaş olamamış, ruhu hasta birine kuru kuru bağlanma dışında bu ülkede hiç bir kesime, hiç bir kuruma, ailesi dahil çevresine hiç bir aidiyet duygusu olmayan, bir sapkın grup onlarca cinayetler işledi ve maalesef ülkemizi bir kaosun bir bölünmenin eşiğine kadar getirdi. 

4-044.jpg

"UYANIK OLUN, İYİ YETİŞİN"

Maalesef siz gençer tarihimizdeki kara bir olaya inşallah bu son olur bir darbeye tanıklık ettiniz. Bütün bunlar özellikle şunu gösteriyor. Henüz bir kaç hafta oldu eğitim öğretim yılı başlayalı. Gençler her şeyden önce anne babamızı seveceğiz. Kardeşlerimizi seveceğiz. Akrabalarımızı, komşularımızı seveceğiz. Çevremizdeki insanları seveceğiz. Devletimizi milletimizi vatanımızı seveceğiz. Neden seveceğiz? O akşam, sizin yaş grubunuzdan onlarca gazimiz var. Kaç tane sizin yaş grubunuzda şehidimiz var. Onların hiç birisi kendilerini tankın altına atarken, toplara uçaklara gögsünü siper ederken ne bir grubu düşündüler, ne bir cemaati düşündüler, ne ailelerini düşündüler. Topyekün vatanımızı ve milletimizi düşündüler. Dolayısıyla biz hiç bir ayrım yapmadan herkesi sevmek mecburiyetimiz var. Onun için yeni başlayan eğitim öğretim yılı yazın yaşadığımız kötü tecrübenin ışığında bize düşen olayın kendimizi çok iyi yetiştirmek olduğunu gösteriyor. Bunun da yolu önce hakkıyla iyi öğrenci olacağız. Herşeyi iyi takip edip doğru değerlendireceğiz. Uyanık olun, iyi yetişin . Kuruluşun şehri ve görev düştüğü zaman da kurtuluşun şehri olmuş bu şehirde, bu bilinçle hareket etmeniz ve iyi yetişmeniz gerektiğini söylüyorum. 

15 Temmuz Şehitlerimiz baştan olmak üzere, bu vatanın bize vatan olmasını sağlayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de Allah'tan şifalar diliyorum, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum." dedi.

HATİM DUASI VE ORATORYO

Konuşmaların ardından şehitlerimiz için hatim duası yapıldı. Ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi orotoryosu gösterilerini sundu. Oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2908 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.