UZAYIN GİZEMİ BU SINIFLARDA AYDINLANACAK

UZAYIN GİZEMİ BU SINIFLARDA AYDINLANACAK

Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Bilecik’te bilime yön veren kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu konuda yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren okul, yeni eğitim öğretim yılına da bilimsel becerileri arttırmaya yönelik bir etkinliği uygulamaya geçirerek başladı.

1-382.jpg

Tüm sınıfların tavanına uzay ile ilgili büyük boyutta görsel resimler yerleştirildi, sınıflara da bu görsellerin isimleri verildi. Bu etkinlik ile Kuyruklu Yıldız, Nebula, Meteor, Süper Nova sınıfı gibi sınıf isimleri oluşturuldu. Tüm sınıfların uzayı çağrıştıran bir ismi var. Etkinliğin amacı öğrencilerin merak düzeylerini geliştirmek ve öğrencileri uzay konusunda düşünmeye sevk etmek.

2-378.jpg

Etkinliğin mimarları daha önce de okullarında uzay ile ilgili farkındalık yaratmak için projeler geliştiren Okul Müdürü Sabri TURHAN ve Fen Bilimleri Öğretmeni Yusuf İÇEN. Okul Müdürü ve Öğretmeni geçen yıl yaptıkları proje ile okula teleskop aldırıp, öğrenci ve velileri ile gece gözlemi yapmış Ay, Jupiter, Satürn’ü inceleyerek Bilecik’te bir ilki gerçekleştirmişler. Okullarının Türkiye de uzay farkındalığının en üst düzeyde olduğu ortaokul olmasını istediklerini belirten okul müdürü bu hedefe ulaşmak için proje ve etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

3-283.jpg4-097.jpg

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum