Vali Bilal Şentürk, hedef koydu, “Önce sarı sonra mavi”

Vali Bilal Şentürk, hedef koydu, “Önce sarı sonra mavi”

Vali Bilal Şentürk başkanlığında; Covid-19 ile mücadele kapsamında başlayan ‘Kontrollü normallaşme’ süreci hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Vali Bilal Şentürk, 1 Mart tarihi itibariyle başlayan ‘Kontrollü normalleşme’ döneminde ‘Yüksel riskli’ iller arasında yer alan ve ‘Turuncu’ renk ile gösterilen ilimizin en kısa sürede ‘Düşük riskli’ iller arasında yer alması için çağrıda bulundu. 

Vali Şentürk, Bilecik’in ilk olarak ‘Sarı’ renk ile sembolize edilen ‘Orta riskli’ iller arasına ardından, ‘Mavi’ renk ile sembolize edilen ‘Düşük riskli’ iller arasında yer alması için hedef koyduklarını belirterek, Bilecik kamuoyunu topyekün mücadeleye davet etti.

bilecik-vallisi-bilal-senturk2.jpg

Vali Bilal Şentürk başkanlığında; Covid-19 ile mücadele kapsamında başlayan ‘Kontrollü normallaşme’ süreci hakkında toplantı gerçekleştirildi. Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile oda başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemde Bilecik’in hakettiği noktaya gelmesi için topyekün mücadele çağrısında bulunurken, “Gelen rahatlıklar rehavete dönüşmemeli. Hedefimiz önce sarı sonra mavi olmak” diyerek hedef verdi.

Bilecik’in ‘Yüksek riskli’ iller arasında yer almasının memnun edici bir durum olmadığını aktaran Vali Şentürk, yeni döneme ilişkin denetimlerin ise geniş kapsamlı şekilde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Vali Şentürk, Bilecik’i daha güzel bir tabloya taşımak adına herkese sorumluluk düştüğüne vurgu yaptığı konuşmasında, şu noktalara dikkat çekti:

bilecik-vallisi-bilal-senturk3.jpg

‘Her birey üzerine düşeni yapmalı’

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı genel çerçeve içerisinde karşımızda bir harita var ve bu haritada ilimizi 3’üncü bölge olarak belirtilen ‘Yüksek riskli’ iller arasında görmek istemiyoruz. Bu tablonun altına inmiştik ama koruyamadık. Daha kötü olur muyuz inşallah olmayız. Daha iyi de olabiliriz. Bu konu tamamen mücadeleyi topyekün sahiplenmemiz ile ilgili bir konu. Bu mücadeleyi sadece kamu görevlilerinden beklemek haksızlık olur. Bu süreci iyi yönetebilirsek ilimizi daha iyi noktalara taşıyabiliriz. Her birey üzerine düşeni yapmakla mükelleftir.

Aşı safhası devam ediyor ve bizim uyguladığımız Çin aşısı ile ilgili çok önemli bilgiler geldi. Aşı olduktan sonra virüse yakalanıp hastaneye düşen olmamış. Aşı önemli bir güvence ama nüfusumuzun yüzde 10’unu aşılayabildik. Dolayısıyla şu aşamada herkesin kurallara uyarak bu mücadeleyi yürütmemiz lazım.

bilecik-vallisi-bilal-senturk4.jpg

‘Son bir aydır vefat eden olmadı’

Son bir aydır ilimizde koronadan vefat olmadı. Ama biz vakalarımızı sıfırlamayı başarmıştık. Kurban Bayramı öncesi esneme ile beraber ikinci sefer kabullenemeyeceğimiz vakalara ulaştık. Çok sayıda insanımızın vefat etti. Şimdi 3’üncü bir döneme ‘Kontrollü normal’ dönemine geçtik. Bir önceki ‘Yeni normal’ idi. Eğer geçen seferki gibi iç açıcı olmayan noktalara gidecek olursak hayatımızı kilitlemek zorundayız. Tedbirleri tam saha pres yaparak uygulamak zorundayız. Herkesin birbirine karşı dikkatli olması lazım.

Yeni bir sürece geçtik. Esnaflarımızın, kısıtlamaya tabi olan işletmelerimizin sıkıntıları vardı ve yeni bir dönem başladı. Esnaflarımızdan alışveriş yaparak onlara katkı sağlayabiliriz ama asıl katkıyı virüsle mücadeleyi başarıya ulaştırarak katkı sağlayabiliriz.

‘Denetimlerde ocak söndürmek gibi bir arzumuz yok’

İl genelinde hepimiz sahada olacağız, denetimlerimizi yapacağız. Odalarımız, STK temsilcilerimiz, muhtarlarımızla hep beraber yapacağız. Denetimlerle ocak söndürmek gibi bir arzumuz yok, farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Herkesin birbirini düşünmesi lazım. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edeceğiz. Bu büyük bir toplumsal sorumluluktur.

bilecik-vallisi-bilal-senturk5.jpg

‘Bursa ve Eskişehir’in arasında kalmaktan mutlu değilim’

Haritaya baktığımızda Bursa ve Eskişehir’in arasında kalmaktan mutlu değilim. Belki önümüzdeki haftalarda bu fotoğraf değişecek ama tamamen vatandaşımızın hassasiyetine bağlı bir durum. Bu hassasiyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Temkini, tedbiri elden bırakmamak durumundayız. Herkesin desteğini bekliyoruz.

Esnafımız ile ilgili rahatlama sağlandı ancak devamı tedbirlerin takibine bağlı. Rengimiz kırmızıya dönecek olursa daha sıkı kısıtlamalar gelecek. Durum daha vahim olursa tedbirler artırılır. Onun için hep beraber inşallah Bilecik’i layık olduğu yere taşımak istiyoruz. Rahatlık, rehavete götürmemeli. Hedefimiz; önce sarı sonra mavi olmak” ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk’ün konuşmasının ardından ‘Kontrollü normalleşme’ dönemine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum