VALİ ELBAN ÇALIŞMALARA HAKİM!

VALİ ELBAN ÇALIŞMALARA HAKİM!

Vali Süleyman Elban, ilk kez başkanlık ettiği il koordinasyon kurulu toplantısında ilimizdeki çalışmalara olan hakimiyeti ile dikkat çekti. Bölge müdürlerinin sunumlarına sık sık müdahale eden Vali Elban, çalışmalarla ilgili kendi izlenimlerini aktararak, detaylı bilgiler istedi. Vali Elban'ın toplantının kontrolünü elinde tutuşu ve izlediği yönetim tarzı ise fark oluşturdu.

Ayrıca geçtiğimiz yıllarda, bölge müdürlerinin toplantılara katılmayışı gazetemiz tarafından eleştirilmiş ve Vali Ahmet Hamdi Nayir'in son döneminde bölge müdürlerinin il koordinasyona olan ilgili artmaya başlamıştı. Vali Elban başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıda da bölge müdürlerinin katılım oranının oldukça yüksek olduğu görüldü. 

1-159.jpg

2016 yılının üçüncü Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Süleyman Elban başkanlığında yapıldı. 

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

İlimizde göreve başlamasının ardından ilk kez toplantıya başkanlık eden Vali Elban, çalışmalara ilişkin bilgiler verdikten sonra bölge ve il müdürlerinin sunumlarını gerçekleştirmeleri için kürsüye davet etti. 

YENİŞEHİR YOLU DEVAM EDİYOR

İlk olarak söz verilen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, ilimizde gerçekleşen projelerle ilgili bilgiler verdikten sonra Yenişehir-Bilecik yolu çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Yine Ahı Dağı yolu çalışmalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini kaydeden Yazıcıoğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bilecik İstasyonu bağlantı yolunun önümüzdeki günlerde biteceğini dile getirdi. 

BARAJLARIN DOLULUK ORANI ÇOK İYİ

Devlet Su İşleri Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal da, ilimiz çalışmalarından bahsederken barajların doluluk oranları hakkında bilgiler verdi. Barajların doluluk oranlarının oldukça iyi olduğuna vurgu yapan Baysal,"Darıdere Dodurga Barajımız yüzde 85, Kızıldamlar Barajımız yüzde 100, Günyurdu Mustafa Eldemir Barajımız yüzde 99 doluluk oranında. Bunlar çok iyi oranlar" şeklinde konuştu. 

YİNE AYNI SENARYO YAŞANDI!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek kürsüye geldiğindeyse yine aynı senaryo yaşandı. Çalışmaları anlatan Emek, Bilecik'te vakıfların en önemli işleri arasında gösterilen Ertuğrulgazi Türbesi tadilatından bahsetmedi. Geçtiğimiz toplantıda aynı tutumu sergileyen Emek'e dönemin valisi Ahmet Hamdi Nayir müdahale ederek konuyla ilgili bilgi istemişti.

Yine aynı senaryonun yaşandığı toplantıda, Vali Süleyman Elban'ın sorusu üzerine türbedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Emek, tadilat çalışmalarına yeniden başladıklarını ve nem ölçer ile gerçekleştirdikleri tespit çalışmalarından bahsetti. Nem oranının düşürülmeye başlandığını aktaran Emek, Vali Elban'ın 'Sorunun kaynağı ne?' sorusuna 'Yer altı sularından kaynaklanıyor' şeklinde cevap verdi. 

2-148.jpg

PARA YOK, ÇALIŞMA DA YOK!

Toplantının en dikkat çeken sunumlarından biri YHT'den geldi. Şube Müdürü, 2016 yılı için 7 milyar 121 bin 519 lira ödenek talep ettiklerini ve ödenekleri gelmediği için çalışma yapamadıklarını anlattı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum