VALİ ELBAN'DAN GAZETEMİZE İADE-İ ZİYARET

VALİ ELBAN'DAN GAZETEMİZE İADE-İ ZİYARET

Vali Elban, trafik sorunu, Yenişehir yolu, yeni hastane inşaatı başta olmak üzere birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Süleyman Elban, gazetemize iade-i ziyarette bulundu. Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal tarafından ağırlanan Vali Elban'a Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli'de eşlik etti. Ziyarette Osmaneli Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Erdal'da yer aldı. 

Sohbet ortamında geçen ziyarette ilimiz ve ülkemiz gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Elban, göreve başlamasının ardından başladığı iade-i ziyaretlere devam ettiğini ifade ederek, bu tür ziyaretlerin bir anlamda perdenin aralanması olarak nitelendirdi. Elban,"Bundan sonra daha sık görüşeceğiz inşallah. Samimi bir ortamda karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunacağız" dedi. 

Bilecik'in ülkemizdeki güzide illerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Elban, göreve başladığı günden itibaren başta ilimizin sorunları olmak üzere yatırım planlamaları üzerinde gerekli çalışmaları titizlikle devam ettirdiklerini belirtti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, gazetemiz, haber sitemiz ve matbaa tesisimiz hakkında Vali Elban'a bilgiler aktardı. Yazı İşleri Müdürümüz, haber sitemizin bildirim özelliği olan tek mobil uygulamaya sahip olduğunu anlattı. Vali Elban bunun üzerine mobil uygulamamızı telefonuna indirdi. 

Demokrasilerde basının önemine dikkat çeken Vali Elban, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece basının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Vali Elban, gazetemize yayın hayatında başarılar diledi. 

1.png

'DAİRE MÜDÜRLERİMİZ GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEKTİR'

Başbakan Binali Yıldırım'ın Valilere daire müdürlerinin törenlere katılımıyla ilgili verdiği talimatı konu edinen haberimize değinen Vali Elban, törenlere katılımın kanunla düzenlendiğini ancak daire müdürlerinin resmi törenler dışındaki programlara katılmaları konusunda daha seçici olmaları yönünde uyarılarda bulunacağını söyledi. Vali Elban,"Daire müdürlerimiz gerekli hassasiyeti gösterecektir" ifadesini kullandı. 

'TECRÜBELİ BİR BASIN MÜDÜRÜMÜZ VAR'

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, daire müdürleri üzerine gelişen sohbette, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli için 'Tecrübeli bir basın müdürümüz var' dedi. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kamu kurum ve kuruluşlarıyla basın kuruluşları arasında gerekli koordineyi sağladığını ancak il müdürlerinin halkı ilgilendiren faaliyetlerinde basın kuruluşlarını davet etmek yerine; faaliyetlerini kendileri haberleştirip kendi internet sitelerinden yayınladıklarına dikkat çekeb Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal,"İl müdürlükleri son zamanlarda yaptıkları etkinlik ve çalışmalara basını davet etmekten kaçınır hale geldiler. Daire müdürleri bu şekilde basının kontrol mekanizmasından uzaklaşma gayreti içerisine girdiler. Kurum veya daire müdürü hakkında oluşabilecek olumsuz bir haberden kaçınmak adına haberleri kendileri servis ediyorlar. Ancak bu durum gazetecilik olarak değerlendirilemez" dedi. 

Bunun üzerine Vali Elban, gerekli talimatları vereceğini ve konuyla ilgili çalışma yapılacağını ifade etti. 

 'SÖĞÜT ŞENLİKLERİNİN BAYRAMA DENK GELMESİ KATILIMI ETKİLEDİ'

Gazetemizde yer alan 735. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin sönük geçtiği haberinin hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Vali Elban, şenliklerin bayram öncesine denk gelmesinin katılımı düşürdüğünü ifade etti. Vali Elban, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ın Kültür ve Turizm Bakanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı'nın şenliklere katılmayışıyla ilgili yazısından da bahsederek, Bakan Avcı'nın trafik probleminden ötürü şenliklere gelemediğini dile getirdi.

TRAFİK SORUNU

2.png

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ın köşesinde sık sık ele aldığı ilimizdeki trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Elban, trafiğin aksamaması için gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı. FETÖ/PDY kapsamında emniyet teşkilatında yaşanan ihraçların ardından bazı trafik polislerinin farklı şubelerde görevlendirildiğini aktaran Vali Elban, bu sebepten ötürü sahadaki trafik personeli sayısında sıkıntıların olduğunu belirtti. 

YENİŞEHİR YOLU DEVAM EDİYOR

Vali Süleyman Elban, ilimizin önemli sorunları arasında yer alan ve yapımına başlanan Yenişehir yolu çalışmalarının takipçisi olduğunu ifade ederek, çalışmaların problemsiz şekilde ilerlediğini dile getirdi. 

YENİ HASTANEYE NE ZAMAN KAZMA VURULACAK?

İlimize yapılması planlanan yeni hastane çalışmalarının da program dahilinde ilerlediğini söyleyen Vali Elban, projede ihale aşamasına gelindiğini kaydederek,"2017 yılı baharında ilk kazmanın vurulması planlanıyor" dedi. 

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ

İlimizde bulunan mültecilerin çalışma hayatına katılımı yönündeki soruya da cevap veren Vali Elban,"İlimizde yasal yollarla gelenlerin yanı sıra yasal olmayan şekilde gelen yabancı uyruklu vatandaşlarda var. Bunların çalışma durumlarıyla ilgili problemlerini biliyoruz ancak yabancıların çalışma hayatı kanunla düzenlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.  

3-002.png

GAZETEMİZLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER AKTARDI

Vali Elban, yaklaşık bir saatlik ziyaretin son bölümünde ofisimizi gezdi. Gazetemiz bünyesinde gerçekleştirilen Basın Masası programının çekildiği stüdyoyu inceleyen Elban, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'dan gazetemiz, haber sitemiz ve matbaamız hakkında detaylı bilgiler aldı. 

Basınla görüşmelerinin her zaman devam edeceğini söyleyen Vali Elban, gazetemize veda ederek ayrıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum