VALİ ELBAN'DAN TURİZM HAMLESİ

VALİ ELBAN'DAN TURİZM HAMLESİ

Vali Süleyman Elban, ilimizin tanıtım ve turizm çalışmaları kapsamında birçok proje hazırlığı içerisinde olduklarını kaydederek, Bilecik'in turist sayısının artacağını ve ziyaretçilerin daha çok tercih ettiği noktalar arasında yer alacağını belirtti. 

Birçok ilden birçok belediye ile görüşmelerin yapıldığını ve bu belediyelerin Bilecik'e turlar düzenleyeceğini söyleyen Vali Elban, tanıtım ve turizm çalışmalarına ilişkin detayları anlattı. 

Vali Elban, ilimizde bulunan tarihi eserlere kare kod yerleştirilmesinden Ertuğrulgazi Türbesi önünde gerçekleştirilecek nöbet değişim törenlerine kadar birçok yeniliğin hizmete sunulacağını ifade etti. 

Vali Süleyman Elban, ilimizin daha tanınır olması ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlimizin en büyük sorunlarından bir tanesi tanınırlığı. Ben uzun yıllar mahalli idarelerde çalıştım ve birçok belediye ile irtibatım var. Buraya birçok insan getirmek için çalışmalarımız var. Tanıtım ile ilgili çalışma yapıyoruz. Daha çok sosyal medyayı kullanan bir çalışma düşünüyoruz. Youtube ve blogger da popüler sayfaları kullanmayı hedefliyoruz.

1-245.jpg

'BELEDİYECİLERLE OLAN İRTİBATIM AVANTAJA DÖNÜŞTÜ' 

İkincisi belediyeciler ile olan irtibatım benim için avantaja dönüştü. Ankara'dan, İstanbul'dan, Konya'dan ve Antalya'dan birçok belediye ile görüştük. Çanakkale'ye yaptıkları gibi Bilecik'e de tur düzenlemelerini istedik. Bunlar gerçekleşecek. 

Tarihi eserlerin önüne kare kod koyacağız. Akıllı telefonla gelen biri onu okutarak o eserle, şahısla ilgili bilgi alabilecek ve video izleyebilecek.  

Ertuğrulgazi ve Edebali Türbelerimiz çok mütevazi. Doğrusu buralarda insanların ilgisini çekecek çok fazla bir şeyde yok. Özellikle belediyeyle gelen turlarda kısa süreli duraklama yaptıkları için gelenler kısa sürede ayrılıyor. Şimdi onlarla da görüştük sadece Bilecik'e has program yapıyorlar. Burada Edebali, Ertuğrulgazi Türbelerini ve İnönü'yü gezecekler. Öğle yemeğini burada yiyecekler. Turizmle ilgili gelen insanların beklentilerini karşılayacak, doyurucu bir takım şeyler yapmamız lazım. 

'İNSANLAR GELDİKLERİNDE ETKİLENSİN'

2-232.jpg

Geleneksel okçuluk bir turnuvasını buraya almak istiyoruz. Söğüt'te çocuklardan oluşan bir mehteran kurduruyoruz. Hafta sonu türbenin önünde konser verdireceğiz. Gelen insan kuru bir türbe görmesin orada etkinlik olsun. Oralarda okçuluk gösterileri olacak. İnsanlar oraya geldiğinde Diriliş Ertuğrul dizisini yaşamak istiyor. At, ok görmek istiyor. At çiftliği kuracağız orada atlarda olacak. Ertuğrulgazi Türbesi karşısında askerlere nöbet tutturacağız ama Alperen kıyafetleriyle. Nöbet değişim törenleri olacak. 8 tane uzman çavuş tespit ettik. Diriliş Ertuğrul'un kostümcüsü ile görüştük onlarda kıyafet dikmeye başladılar. Yani insanlar geldiğinde etkilensin istiyorum. Hepsinin yerlerini belirleyeceğiz. Ben kendi dönemimde yapabileceklerimi yapayım benden sonrada gelen eksik olanları yapsın. Ama konsepte uysun, bir bütün olsun" dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum