VALİ ELBAN'DAN UYARI GELECEK Mİ?

VALİ ELBAN'DAN UYARI GELECEK Mİ?

Başbakan Binali Yıldırım'ın illerde düzenlenen törenlere daire müdürlerinin  katılımıyla ilgili valilere verdiği talimatın ardından ilimiz valisi Süleyman Elban'ın uyarılarda bulunması bekleniyor.

Başbakan Yıldırım, daire müdürlerinin her törene katılmaması hususunda valilerce uyarılmasını istedi. Ancak tatil dönüşü ilk mesai gününe denk gelen Gaziler Günü'nde talimatın aksine görüntüler ortaya çıktı. Bu durumun tatil dolayısıyla Vali Elban tarafından daire müdürlerine talimat verilemediğinden kaynaklandığı öğrenilirken, bundan sonraki törenlerde daha seçici davranılması planlanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi valiler ile bir araya geldiği toplantıda, valilere illerde düzenlenen törenlerde daha dikkatli olunması ve seçici davranılması gerektiği yönünde talimat verdi. Başbakan Yıldırım, daire müdürlerinin her törene katılmaması hususunda valilerce uyarılmasını istedi.

Valilerin törenlerle ilgili durumlarda seçici davranmalarını ve vatandaşın işlerini aksatacak uygulamalardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Başbakan Yıldırım valilere şöyle seslendi:

"İllerde törenler oluyor. Bunlarda seçici olun. Törene gittin mi sistem duruyor. Devlet paydos ediyor. Gidin ama amirlerine, daire müdürlerine gelmeyin deyin. Tören ne zaman biter, beyler ne zaman dönecek, milletin işi ne zaman yapılacak? Gitmeyin demiyorum, gidin ama seçici olun" ifadelerini kullandı.

DAİRE MÜDÜRLERİ NEREDEYSE TAM KADRO ORADAYDI!

Başbakan Yıldırım'ın valilere verdiği bu talimatın ardından ilimizde gerçekleşen '19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı'nda tam aksi görüntüler yaşandı. Vali Süleyman Elban'ın katılım sağladığı programa bazı vali yardımcıları ve daire müdürlerinin birçoğu katılım sağladı.

Başbakan Yıldırım'ın talimatı göz önünde alındığında 'Gaziler Günü Anma Programı'nın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde olmasından dolayı ilgili müdürlük ve bağlı vali yardımcısının katılımının dışındaki daire müdürlerinin katılımının gereksiz olduğu yönünde yorumlandı. 

Gelinen süreçte, Başbakan'ın talimatının Vali Süleyman Elban tarafından yakın zamanda uygulamaya konularak hayata geçirilmesi bekleniyor.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum