VALİ ELBAN'DAN ZİYARET

VALİ ELBAN'DAN ZİYARET

VALİ ELBAN: 'KÖYE KATKI SAĞLAMASINI BEKLİYORUZ'
Vali Süleyman Elban Gölpazarı Kurşunlu köyünü ziyaret etti. ‘Eko Turizm Köyü’ olan Kurşunlu Köyünde çalışmaları yerine inceleyen Vali Süleyman Elban: "Bu çalışma ile birlikte her ne kadar namı yurtdışına kadar yayılmış olsa da, yurt içinde ve civarda da bunu duymamış bilmemiş insanlarında ilgisinin artmasını, daha fazla ziyaretçinin bu köye gelmesini, sadece konaklama ile birlikte burada yapılan turizm faaliyetinin diğer turizm faaliyetleriyle desteklenerek bu köye ciddi anlamda katkı sağlamasını bekliyoruz." dedi. 


Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gerçekleştirilen ‘Kırsalda Tasarım Etkinliği’ kapsamında köyün duvarları köye özgü motiflerle renklendirildi. Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde girişimci kadınların başlattığı, Vali Elban'ın destek verdiği eko turizm, köyü sanatla buluşturan ‘Kırsalda Tasarım Etkinliği’ ile gelişmeye devam ediyor.

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz13.jpg
Kurşunlu köyünü tasarım ve sanatla buluşturmayı amaçlayan etkinlik kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri köyün zengin çiçek yapısını, köy içerisindeki birçok noktada yaptıkları boyamalar ile sanatsal bir ifadeye dökmesi sonucu güzel görüntüler oluştu.


Vali Elban, Kurşunlu Köyüne yaptığı ziyarette yapılan çalışmaları yakından takip ederken köy halkının görüşlerini ve düşüncelerini dinledi. Köyün girişinde sıcak bir karşılama ile tura başlayan Vali Elban, öğrencilerin girişte yaptıkları çalışmaları takip etti ve yetkili akademisyenlerden süreç hakkında bilgi edindi.

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz1.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz2.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz3.jpg

Sonrasında köy içerisinde yapılmış olan tüm boyamaları sırasıyla gezen Elban, boyamalarda yapılan çiçek türleri ve özellikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz5.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz6.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz14.jpg
VALİ ELBAN'DAN SANATSAL DOKUNUŞ
Ziyarete gelenlerin hatıra fotoğrafı çekmesi için süslenen bölüme gelen Vali Elban, boya fırçasını eline alarak yapılan süslemelere destek oldu.

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz8.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz9.jpg

Daha sonra köyün üst bölümünde bulunan Aşıklar Çeşmesi’ne giden Elban, çeşmenin isminin oluşumu hakkında Bedriye Berber Engin’den bilgiler aldı ve çeşmenin bulunduğu alanda köyün doğal yapısını bozmamak suretiyle neler yapılabileceği konuşuldu.

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz10.jpg

koye-katki-saglamasini-bekliyoruz12.jpg
Sonrasındada köyde bulunan okulu ziyaret edip okul hakkında değerlendirmelerde bulunan Elban şu açıklamalarda bulundu: “Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 'Kırsalda Tasarım Etklinliği' kapsamında buradayız. Bu köyümüz aslında sadece Türkiye'de değil Dünya'da da tanınan bir köyümüz. 
Kırsalda tasarım etkinliği kapsamında bir çalışma yapılması gündeme geldiğinde Kurşunlu köyümüzü seçelim istedik. Çünkü Kurşunlu köyümüz hali hazırda kendine özgü bir turizm potansiyeli olan bir köyümüz Bedriye Hanım’ın öncülüğünde altı aile misafirlerini evlerinde ağırlıyorlar. Ev yemekleriyle yöresel etkinliklerle güzel bir turizm çalışması düzenliyorlar. Bunun için biz de kırsaldaki tasarım çalışmasının ilkini özelliklede bu cephelerdeki güzelleştirmelerle olan çalışmaların ilkini bu köyümüzde yapalım istedik. 
Bu çalışma ile birlikte her ne kadar namı yurtdışına kadar yayılmış olsa da yurt içinde ve civarda da bunu duymamış bilmemiş insanlarında ilgisinin artmasını daha fazla ziyaretçinin bu köye gelmesini sadece konaklama ile birlikte burada yapılan turizm faaliyetinin diğer turizm faaliyetleriyle desteklenerek bu köye ciddi anlamda katkı sağlamasını bekliyoruz. 
Bunun dışında bu etkinliğinin uyandıracağı ilgi ve göreceği desteğe bağlı olarakta hem Gölpazarı ilçemizde hemde ilimize bağlı diğer köylerimizde kırsal kesimde de benzeri etkinlikleri önümüzdeki dönemde de yapmayı planlıyoruz.” dedi. 

 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum