Vali Şentürk’ten 15 Temmuz mesajı

Vali Şentürk’ten 15 Temmuz mesajı

FETÖ tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. FETÖ’cü hainlerin kalkışması Türk Milleti’nin kahramanlık destanına dönüştü.

FETÖ tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. FETÖ’cü hainlerin kalkışması Türk Milleti’nin kahramanlık destanına dönüştü. Aziz Türk Milletti istiklalinden ve istikbalinden canı pahasına ödün vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. 

Bu bağlamda, Türk Milleti’nin destansı mücadelesini unutmamak ve unutturmamak adına bugün bir kez daha ülkemizin dört köşesinde çeşitli etkinlikler ve programlar tertip edilecek. 15 Temmuz’dan sonra özdeşleşen demokrasi nöbetleri tutulacak. 

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı saat 12.00’de Şehitlik ziyareti ile başlayacak. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından Vali Şentürk tarafından Şehitlik Defteri imzalanacak. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilecek. 

Öğle namazı öncesi Şerifpaşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okunarak ikramlarda bulunulacak. 

Programın devamında, saatler:20.00’yi gösterdiğinde 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okunacak. Anıta karanfil bırakılarak Kur’an-ı Kerim okunacak. 

Saat 20.30’da, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. Araştırmacı Yazar Dr. Osman Arslan ve Şair Bestami Yazgan tarafından söyleşi gerçekleştirilecek. 

Kongre merkezindeki programın ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçilecek. Burada Küre Mehteran Bölüğü sahne alacak olup Kahramanlık Türküleri dinletisi olacak. Saatler 00.30’a geldiğinde 15 Temmuz Saygı Nöbeti başlayacak ve çeşitli belgesel gösterimleri olacak. 

Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.