Vali Şentürk’ten 29 Ekim mesajı

Vali Şentürk’ten 29 Ekim mesajı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında; Bilecik halkına seslenen Vali Şentürk, “Kurtuluş savaşında atalarımızın düşmana karşı bir ve beraber olduğu gibi, biz de bugün Koronavirüse karşı mücadelede birlik ve beraberlik bilinciyle hareket edelim” çağrısında bulundu. 

Vali Bilal Şentürk, Bileciklilerin bayramının kutlu olmasını dilerken, mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman milletimizin tarihe kanlarıyla yazdırdığı destansı zaferin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 97 inci yıldönümünü kutluyoruz. 

Milletimiz, üzerinde hür ve bağımsız yaşayabileceği bir vatan için düşmanlara karşı başlattığı mücadele sonucunda başarıya ulaşmış, kazanılan zaferlerin sonucunda bunu Cumhuriyetle güvence altına almıştır.

Cumhuriyet, çok ağır bedeller ödeyerek kazandığımız istiklal mücadelesinin ardından, büyük millet olma iradesiyle kurulan, aydınlık geleceğimizin teminatı ve devlet olmanın güvencesidir.

Bugün bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Ancak bu yıl Covit-19 salgını nedeniyle Cumhuriyet Bayramını daha kontrollü kutlamaktayız. Ciddi bir tehditle karşı karşıyayız.

Değerli Bilecikliler,  kurtuluş savaşında atalarımızın düşmana karşı bir ve beraber olduğu gibi, biz de bugün Koronavirüse karşı mücadelede birlik ve beraberlik bilinciyle hareket edelim. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için, maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım, kurallara uyarak ilimizden ve ülkemizden bu virüsü yok edelim. 

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Türk Milletinin ve Bileciklilerin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.