Vali Şentürk’ten bayram mesajı

Vali Şentürk’ten bayram mesajı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bayramlar önemli fırsatlardır” dedi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bayramlar önemli fırsatlardır” dedi. 

Kurban Bayramı’nın Covid-19 salgını gölgesinde idrak edileceğini ifade eden Vali Şentürk, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Şentürk, “Kurban Bayramı'nda kendimizin, sevdiklerimizin ve tüm insanların sağlığı için bayram hazırlığında ve bayram süresince, toplum içinde kurban kesiminde, camide, alışverişte tedbiri elden bırakmadan temizlik, maske ve mesafe  kurallarına hassasiyetle uyalım” ifadelerini kullandı. 

Vali Bilal Şentürk, mesajında, şunları kaydetti:

“İslam alemi olarak bir Kurban Bayramı’na daha kavuşuyor olmanın manevi hazzı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguların yoğun olarak yaşandığı, dost ve akrabalar ile yaşlı, hasta ve kimsesizlerin aranıp sorulması, gönüllerinin alınması, hertürlü dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdirilmesi, çocukların sevindirilmesi, barış ve dostluk duygularının güçlendirilmesi için bayramlar önemli fırsatlardır.

Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız, hayatımızı sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü temeli üzerine inşa ettiğimiz sürece daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum.

Ancak bu yıl tüm Dünyada yaşanan korona virüs tehdidi henüz geçmiş değil, hala yakınımızda. Covid-19 pandemisine karşı oluşturulan ‘yeni normaller’ çerçevesinde geçireceğimiz Kurban Bayramı'nda kendimizin, sevdiklerimizin ve tüm insanların sağlığı için bayram hazırlığında ve bayram süresince, toplum içinde kurban kesiminde, camide, alışverişte tedbiri elden bırakmadan temizlik, maske ve mesafe  kurallarına hassasiyetle uyalım.

Salgınların olmadığı, bayram sevinci ve coşkusunun en üst düzeyde kucaklaşarak yaşandığı bayramlara kavuşmak dileğiyle, mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, bayramın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve esenlikler getirmesini temenni ederim."


 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.