Vali Şentürk’ten esnaflara teşekkür

Vali Şentürk’ten esnaflara teşekkür

Vali Bilal Şentürk, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek esnafların pandemi süresince gösterdiği özverili ve fedakar çalışmalardan ötürü teşekkürlerini iletti.

Vali Bilal Şentürk, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek esnafların pandemi süresince gösterdiği özverili ve fedakar tutumlarından ötürü teşekkürlerini iletti. 1 Temmuz itibariyle hemen hemen tüm esnafların faaliyete geçeceğini anımsatan Vali Şentürk, “Bilecik olarak iyi bir imtihan verdik. Ama bu durum tamamen serbest kaldık anlamına gelmiyor” dedi.

vali-senturkten-esnaflara-tesekkur1.jpg

Vali Şentürk, 1 Temmuz’da başlayacak 3’üncü kademeli normalleşme dönemi öncesi Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Vali Şentürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve ilçe oda başkanları tarafından karşılandı.

Halit Gölcan, burada yaptığı konuşmada, esnafların durumuna ilişkin bilgiler verirken pandemi döneminde esnaflara yapılan yardımlar hakkında sunum yaptı. Pandeminin başladığı günden bu yana açılan esnaf sayısının kapanan esnaftan daha çok olduğunu söyleyen Gölcan, desteklerinden ötürü Vali Şentürk’e teşekkür etti.

Vali Bilal Şentürk ise ilimiz esnaflarının özverili ve fedakar davranışlarının pandemiyle mücadelede önemli rol oynadığını belirterek teşekkür etti. 1 Temmuz itibari ile yeni bir dönemin başlayacağını ve kapalı esnafın kalmayacağını dile getiren Vali Şentürk, “Bilecik olarak iyi bir imtihan verdik. Ama bu durum tamamen serbest kaldık anlamına gelmiyor” ifadesini kullandı.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAK YOK

Vali Bilal Şentük, yeni dönemde de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bilecik’te sürecin başından beri esnaflarımız kurallara uymak anlamında bizlere yardımcı oldular. Süreç olarak bir noktaya geldik ve 1 Temmuz itibari ile yeni bir döneme geçmiş oluyoruz. Hemen hemen kapalı iş yerimiz kalmayacak. Sadece nargile hizmeti verilmeyecek. Bu durum tamamen serbest kaldık anlamına gelmiyor çünkü virüs mutasyon geçiriyor. Mesela zaman zaman Bozüyük tarafında Güney Afrika ve İngiltere varyantını gördük yani bir yoğunlaşma oluştu. Bu sebeple tedbiri elden bırakmadan süreci götüreceğiz.

vali-senturkten-esnaflara-tesekkur2.jpg

İYİ BİR İMTİHAN VERDİK

Pandeminin başından beri Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm yöneticilerimiz yaşatarak süreci götürme gayreti gösterdiler. Bu noktada gereken destek ve teşvikler noktasında hem istihdam hem genel işleyiş noktasında katkı sağlayıcı destekler oldu. Biz hep beraber yaşıyoruz hep beraber mutlu olursak anlamı olur. Bilecik olarak iyi bir imtihan verdiğimizi söylüyoruz.

İSTİHDAMIN AZALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Pandemi süresince açılan esnaf sayımızın kapanan esnaf sayımızdan fazla olduğunu görüyoruz. Büyük sanayi kuruluşlarımızı sürekli takip ediyoruz. İstihdamın azalması söz konusu değil aksine artış var. İşlerini büyüten sanayicilerimiz var ve bu süreçte yeni gelir kapılarının açıldığını gururla ifade etmek istiyorum.

SANAYİ BÖLGELERİMİZE ÖZEL BİR İLGİ VAR

Geçtiğimiz günlerde 3.OSB’ye 250 milyon dolarlık bir yatırım aldık ve 3. OSB’de ilk tahsisimizi yaptık. İnşallah orada büyük bir cam fabrikası kurulacak. Sanayi bölgelerimize özel bir ilgi var. Bilecik bir sanayi kenti, Bilecik bir tarım kenti ama aynı zamanda bir esnaf kenti. Nüfusumuza göre 7 bin civarında esnafımızın olduğu ticaretin hızlı olduğunun bir göstergesi” diye konuştu.

vali-senturkten-esnaflara-tesekkur3.jpg

Diğer yandan, Vali Şentürk’ün ziyaretine vali yardımcısı Rahmi Köse, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel de eşlik etti.

Bu haber toplam 2807 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum