VALİ ŞENTÜRK’TEN KORONAVİRÜS ÇAĞRISI!

VALİ ŞENTÜRK’TEN KORONAVİRÜS ÇAĞRISI!

Vali Şentürk, “Alınan kararların tavizsiz olarak uygulanmasını, halkımızın konuyla ilgili desteğini ve duyarlılığını bekliyoruz” dedi.

Vali Bilal Şentürk, yeni koronavirüs (COVİD-19) pandemisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Bilecik halkına çağrıda bulundu. Devletimizin ilgili kurumlarınca alınan tedbirlerin harfiyen uygulanmasını isteyen Vali Şentürk, “Bu konu hepimizin can güvenliği açısından kritik önem taşıyan bir konu. Alınan kararların tavizsiz olarak uygulanması zaruridir. Halkımızın desteğini ve konuya duyarlılığını bekliyoruz” dedi.

vali-senturkten-korona-virusu-cagrisi2.jpg

Vali Bilal Şentürk başkanlığında, yeni koronavirüs (COVİD-19) pandemisi çerçevesinde il değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, il protokolünün yanı sıra, ilçe kaymakamları, civar ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.

vali-senturkten-korona-virusu-cagrisi3.jpg

‘HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı açıklamada, vatandaşlardan konuya duyarlı olmalarını istedi. Alınan tedbirlerle ilgili hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Şentürk, olağanüstü bir sürecin yaşandığına dikkat çekti.

Devletimizin ilgili kurumlarınca alınan tedbirlere vurgu yapan Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“Bu konu hepimizin can güvenliği açısından kritik önem taşıyan bir konu. Alınan kararların tavizsiz olarak uygulanması zaruridir. Halkımızın desteğini ve konuya duyarlılığını bekliyoruz. Getirilen kısıtlamaların bir takım sıkıntılara sebebiyet verebiliyor ancak olağanüstü durumlar söz konusu olunca önce can diyoruz” ifadelerini kullandı.

vali-senturkten-korona-virusu-cagrisi4.jpg

‘VATANDAŞIMIZIN HASSAS OLMASINI İSTİYORUZ’

Vali Bilal Şentürk, açıklamasının devamında, olası riskleri en aza indirmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Toplu kullanım alanlarından ve umuma açık yerlerden uzak durulmasını istiyoruz. Kararlara riayet edilerek olası riskleri en aza indirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızdan genel temizliklerine, dezenfekte edici maddelerle hijyen bakımlarına dikkat etmelerini istirham ediyoruz.

İlk günlerde dezenfekte edici maddelerle ilgili fahiş fiyatlamaların olduğu görüldü. Bizde olmasa da ticaret müdürlüğümüz gerekli denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Esnaflarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz aksi takdirde gerekli müeyyidelerin uygulanacağını bildirelim.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

Zaman zaman sosyal medya üzerinden spekülasyonlar yapılarak Bilecik’te karantina olduğu gibi toplumda infial uyandıracak paylaşımlar yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın valiliğimizin ve bakanlığımızın bildirilerine riayet etmelerinin doğru yaklaşım olacağını ifade ediyoruz. Gerçeği yansıtmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemeli” ifadelerini kullandı.

vali-senturkten-korona-virusu-cagrisi5.jpg

Vali Bilal Şentürk’ün açıklamalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni koronavirüs (COVİD-19) pandemisi hakkında detaylı sunum yapıldı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.