VALİ ŞENTÜRK'TEN ÖNEMLİ MESAJ

VALİ ŞENTÜRK'TEN ÖNEMLİ MESAJ

Vali Bilal Şentürk, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından önemli mesajlar verdi. Mesajında, eğitim-öğretim hayatının üç saç ayağı olan öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Vali Bilal Şentürk, önümüzdeki eğitim-öğretim yılının ilimiz adına sıçrama dönemi olacağına vurgu yaptı.   

Vali Şentürk, yaz tatili için öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunduktan sonra öğretmenlerden özel bir istekte bulundu. Öğretmenlerin önümüzdeki yıla daha donanımlı girmelerini isteyen Şentürk, “Çok kapsamlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Bilecik’te eğitimi tam anlamıyla sıçratmak istiyoruz. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Bilecik’te eğitimi beraberce şaha kaldıracağız inşallah” ifadelerini kullandı. 

Vali Bilal Şentürk, bahse konu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz; Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Geldiğimiz süreçte yaz tatili başlayacak ve tatil sürecinde yine farklı çalışmalar yaparak dinlenmenin doğru olacağını değerlendiriyoruz. Bunların içerisinde; kitap okumak başta geliyor. Kitap okurken de seçici olmak lazım. Gençlerimize bizim ve dünya klasiklerini okumalarını tavsiye ediyorum. Yine büyüklerinden yöresel hikayeleri dinlemelerini, derlemelerini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl itibariyle ilimizin kültürel değerlerini derleyip toparlayan, yeni kuşaklara daha kapsamlı bir şekilde yansıtabilmek için bir çalışmamız var. Çalışmalarımıza katkı sağlamak üzere çocuklarımızdan yöresel kültürlere ilişkin kullanılan atasözleri, deyimler, efsaneler, hikayeler gibi kültürel ürünlerimizin derlenip toparlanması noktasında katkı bekliyoruz.

Eğitimin temel unsuru öğrencidir. Öğrenci olacak ki öğretmek bir şey ifade etsin. Öğrencimizin yanında velileri de çok önemli. 

Değerli velilerimiz, sizlerden çocuklarınıza daha çok zaman ayırmanızı istiyoruz. Onlarla birlikte oyun oynamanızı, piknik yapmanızı, kitap okumanızı, ortak zaman geçirmenizi istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte vakit geçirelim, yarım saat bile olsa beraber okuyalım. Daha sonra tartışalım, değerlendirelim, çocuklarımıza okuduklarını anlattıralım. Bu önemli bir çalışma. Çocuğunuzu yaptığınız işe ortak edebilirsiniz. Sizin refakatinizde hayata dair işlerde çalıştırarak bu yönüyle de onların gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

Değerli öğretmenlerimiz, sizler bizim için özelsiniz, bunu her ortamda söylüyoruz. 36 bin öğrencimiz 2150 de öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizin de önümüzdeki yıla daha donanımlı olarak hazırlanmalarını bekliyoruz. Çok kapsamlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Bilecik’te eğitimi tam anlamıyla sıçratmak istiyoruz. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Dolayısıyla sizlerin de kendinizi yenilemeniz noktasında yıl sonundaki seminerlerde, sonrasında ihtiyaç duyabileceğiniz alanlarda bizler de katkı koymaya çalışacağız ve beraberce inşallah Bilecik’te eğitimi şaha kaldıracağız. Hem öğrencilerimizin hem öğretmenlerimizin tatilinin doya doya geçmesini diliyorum.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.