Vali Şentürk’ün 2’nci İnönü Zaferi mesajı

Vali Şentürk’ün 2’nci İnönü Zaferi mesajı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 2’nci İnönü Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 2’nci İnönü Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Şentürk, mesajında, 2’nci İnönü Zaferi’nin Milli Mücadele’nin ilk zaferi olduğuna dikkat çekerek, “Kurtuluş Savaşımızın en önemli aşamalarından birisidir” ifadesini kullandı.

Vali Şentürk, 2’nci İnönü Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

“İkinci İnönü Zaferi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan milli mücadelemizin ilk zaferidir. 

Bütün imkansızlıklara rağmen, yokluk içinde varlık mücadelesi verilen bu zafer, kurtuluş savaşımızın en önemli aşamalarından biri olarak, tarihe altın harflerle yazılan kahramanlık destanımızdır.

Bu zafer; Atatürk’ün “Siz orada yalnız düşmanı değil, Milletin makus talihini de yendiniz” ifadesiyle de vurguladığı gibi, Kurtuluş Savaşında milletimizin kendine olan inanç, güven ve azminin göstergesi olarak büyük bir fedakarlıkla kazanılmıştır.

Geçmişini bilmeyenlerin geleceği de olamaz. Bu gün bize düşen görev, hangi zor şartlar altında bu vatan topraklarımızın kazanıldığını ve korunduğunu neslimize anlatmak ve bu ruhun yaşamasını sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İkinci İnönü Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, kurtuluş savaşının büyük önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’yü tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.