VALİ’DEN BOZÜYÜK ÇIKARMASI

VALİ’DEN BOZÜYÜK ÇIKARMASI

Vali Tahir Büyükakın, Bozüyük’te bir dizi temaslarda bulundu. 

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Vali Büyükakın, Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” çalışmalarına katıldı.

Büyükakın ayrıca 1986 yılında şehit olan Ekrem Pehlivan’ın Bozüyük Yeni Mahalle’de yaşayan annesi Halime Pehlivan’ı ziyaret etti.

BOZÜYÜK OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Tahir Büyükakın, Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. 

1-445.jpg

Organize Sanayi Bölgesi hakkında ilgililerden bölgedeki yatırımlar ve işletmeler hakkında bilgiler alan Vali Büyükakın, Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nin istihdam açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Vali Büyükakın “Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin yaptıkları üretimler, ilimiz ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır. Vatandaşlarımız için de önemli ölçüde istihdam sağlayan bölgelerimizde iş adamlarımızla sık sık bir araya geliyor ve değerlendirmelerde bulunuyoruz” dedi. 

Bozüyük Organize Sanayii Bölgesi yeni yönetim binasında incelemelerde bulunan Vali Büyükakın daha sonra bölgedeki işletmeleri ziyaret etti.

‘DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ’

Vali Tahir Büyükakın,  Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” çalışmalarına katıldı. 

Öğrencilerle biraraya gelerek atölye çalışmalarına katılan Vali Büyükakın “gençleri çağın gerekliliklerine uyumlu hatta çağın ilerisini düşünerek donatmalıyız” dedi.

4-119.jpg

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Analitik düşünme, empati kurma, çözüm üretme ve üretilen çözüme bağlı modelleme ve teknoloji tasarımlarının yapıldığı atölye çalışmaları ile öğrencilerin sistematik düşünme becerilerini geliştirebileceklerini ifade eden Vali Büyükakın, “ Çağımız; düşünen, üreten, sorun çözen, bağlantılar kurabilen ve bunları teknoloji ile birleştirip ortaya ürün koyabilen bireylerin olduğu sistemler üzerine kurulu. Bizler küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza bu becerileri ve sistemi kazandırmalıyız. Çocuklarımızı donanımlı olarak yetiştirmek için her fırsatı değerlendirmeli, fırsatlar yaratmalıyız. Çocuklarımız, gençlerimiz bu konulara çok ilgililer ve ben onlardan umutluyum, onlara sonsuz güveniyorum. Dolayısıyla bu tarz işbirlikleri oldukça önemli. Emeği geçenlere ve buraya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diyerek öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti.

FABRİKA GEZDİ

Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’nin ardından Eczacıbaşı Vitra Direktörü Tuna Tümer ile birlikte biraraya gelen Vali Büyükakın, fabrikayı gezerek, ürünlerin yapımı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

2-449.jpg

ŞEHİT AİLESİ’NE ZİYARET

Vali Tahir Büyükakın, 1986 yılında şehit olan Ekrem Pehlivan’ın Bozüyük Yeni Mahalle’de yaşayan annesi Halime Pehlivan’ı ziyaret etti. 

Ziyarette Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman ve Emniyet Müdür Hakkı Güner’de hazır bulundu. 

Devletin, şehit ailelerine ve gazilere büyük önem verdiğini, şehitlik ve gazilik kavramının da yüce bir makam olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, ''Vatanımıza ve istiklalimize kasteden hain düşmanlara karşı yurdumuzun her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayan  şehit ve gazilerimizin sayesinde bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşıyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna kalkışanlar gerekli cevabı her zaman fazlasıyla almıştır. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya, yok etmeye kimsenin gücü yetmez.'' dedi.

3-338.jpg

Şehit Ekrem Pehlivan’ın annesi Halime Pehlivan ziyaret için teşekkür ederek, Vali Büyükakın'a görevinde başarılar diledi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.