VALİLİK EK HİZMET BİNASININ YIKILDIĞI ALAN OTOPARK OLSUN

VALİLİK EK HİZMET BİNASININ YIKILDIĞI ALAN OTOPARK OLSUN

Bilecik Valiliği olarak uzun yıllar hizmet veren tarihi hükümet konağında başlayan restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi binanın yanında bulunan Valilik ek hizmet binası bir süre önce yıkıldı. Molozlar kaldırılarak alan temizlendi. Şimdilerde ise boşalan yere ne yapılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar, bölgeye yeni bir binanın yapılmasını istemezken otopark yapılmasını teklif etti. 

valilik-ek-hizmet-binasinin-yikildigi-alan-otopark-olsun2.jpg

Her geçen gün artan trafik yoğunluğuna mevcut otoparkların yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, şehir merkezindeki trafik keşmekeşliğini ortadan kaldırmak için daha fazla otopark alanına ihtiyaç olduğunu bildirdi. Bilecik halkı, yıkılan valilik ek hizmet binasının yerine yapılacak yeni bir otoparkın kent merkezine nefes aldırabileceğini belirtti. 

Vatandaşlar, yetkililere seslenerek, “Valiliğin yıkılan ek binasının yerine otopark yapılsın. Orada yapılacak bir otopark hem şehir merkezini hem de Cumhuriyet Mahallesi’nin ana caddesi gibi kullanılan o yolun rahatlamasını sağlayacak” dediler.

valilik-ek-hizmet-binasinin-yikildigi-alan-otopark-olsun3.jpg

Bilindiği üzere, eski tekel binasının yerine yapılan katlı otopark çarşı merkezindeki ilk otopark olarak hizmete girdi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nın altına yapılacak otoparkla bir park alanı daha oluşturulacak. Valilik ek hizmet binasının yıkıldığı alanın da otopark olarak değerlendirilmesi halinde çarşı merkezi etrafında oldukça kullanışlı bir park alanı daha oluşturulmuş olacak. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum