Valilikten Önemli Çağrı

Valilikten Önemli Çağrı

Bilecik Valiliği, korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlara çağrıda bulundu. Valiliğin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda sosyal mesafe, maske ve hijyen vurgusu yaptı. 

Yapılan değerlendirmeler ve analizler neticesinde nişan, düğün gibi organizasyonlara il dışından gelenlerin yayılma hızına etki ettiğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, vatandaşlardan daha hassas olmaları istenirken, şöyle denildi:
"Bilindiği üzere ''Pandemi'' kapsamına alınan yeni koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrollü sosyal hayat süreci aşamasına geçilmiş bulunmaktadır.

valilil.jpg
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığımız tarafından Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. 
Bu kapsamda alınan tedbirlere rağmen salgın ilimizde de artma eğilimi göstermektedir. Bu süreçte uyulması gereken maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına her aşamada Sağlık Bakanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde önemle dikkat edilmelidir. 
Son günlerde görülen artışların gerekçeleri analiz edildiğinde, yapılan filyasyon çalışmalarında daha çok il dışından gerçekleştirilen ziyaretlerden, nişan/düğün gibi organizasyonlardan kaynaklı olarak vatandaşların daha sık şekilde kalabalık halinde bir araya geldiği, belirlenen kural ve tedbirlere zaman zaman yeterince riayet edilmediği, bu durumun da bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid-19 salgınının yayılım hızını artırdığı görülmektedir.
Kontrollü sosyal hayat süreci aşamasında vatandaşlarımızın, temel prensipler olan sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kurallar çerçevesinde uyması pandemiyle mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz eden tedbirlerdendir.
Tüm hemşerilerimizi ''Sağlığımız için Hepimiz için'' sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyoruz."

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum