'VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR'

'VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR'

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'n cevabı üzerinden yeni tasarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tüzün, yeni tasarıyla sigorta şirketlerinin kollandığını, vatandaşın yine mağdur edildiğini iddia etti. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerindeki zamların önlenmesine ilişkin Meclis’e verdiği yazılı soru önergesini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtladı. 
Tüzün, bir süre önce TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarına yapılan zammı gündeme getirmişti.

Tüzün, geçen yıl 300 liradan trafik sigortası yaptıranlara bu yıl 700-800 lira sigorta ödemesi çıkartıldığını anımsatarak, trafiğe kayıtlı 19.6 milyon aracın yüzde 52.8’ini özel otomobillerin oluşturduğuna dikkat çekmişti.
Önergesinde, trafik sigortası primlerindeki artış ve fiyat farkı nereden kaynaklandığını soran Tüzün,  “Mağduriyetin giderilmesi için ticari araçlara getirilen azami brüt prim uygulamasının özel otomobil sahipleriyle traktörler ve çekiciler için de tanınması düşünülmekte midir” diye sormuştu.

Tüzün’ün önergesine yazılı yanıt Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi. Yeni bir tasarı üzerinde çalışıldığını anımsatan Şimşek'e cevap veren Milletvekili Tüzün, “Hükümet burada yine bir göz boyama içinde. Sigorta şirketleri kollanırken vatandaş mağdur ediliyor. Herhangi bir kaza anında sigorta daha az ödeyecek. Ölümlü kazalarda sigorta şirketleri sorumlu olmayacak” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.