VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ BELEDİYE ‘YAPACAĞIZ’ DEDİ

VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ BELEDİYE ‘YAPACAĞIZ’ DEDİ

Bayırköy’de ikamet eden Hüsnü Hacıoğlu isimli vatandaş, Bayırköy Belediyesi’ne ait kepçenin evinin yanında bulunan istinat duvarına devrilmesi sonucu duvarın bir bölümünü yıktığını, duvarın yıkılmasıyla da mağdur olduğunu öne sürdü. Yağmur sularının evine zarar verdiğini ve belediyenin 4 aydır konuyla ilgilenmediğini iddia eden Hacıoğlu, gazetemize açıklamalarda bulundu. 

ÇALIŞMALARA BAŞLANILACAK

Belediye kaynakları ise bölgede devam eden alt yapı ve yol çalışmalarından dolayı istenilen oranda bir çalışma gerçekleştiremediklerini belirterek istinat duvarı yapım işine çok kısa bir süre içinde başlanılacağını ifade etti. Belediyeden yapılan açıklamada,"Çalışmayla ilgili ön hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Duvar yapım işine bu hafta içerisinde başlayacağız" ifadelerine yer verildi.  

vatandas-siskayet-etti-belediye-yapacagiz-dedi2.jpg

Bayırköy’de yaşayan Hüsnü Hacıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Bayırköy Belediyesi’nin kendisini mağdur ettiğini iddia ederek Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a ve belediye ekiplerine eleştirilerde bulundu. Belediye kepçesinin yol çalışması esnasında evinin yanında bulunan istinat duvarına devrildiğini ve duvarın zarar gördüğünü anlatan Hüsnü Hacıoğlu, “Yağmurlar evime zarar verdi, defalarca belediyeye gittim. Yapacağız dediler yapmadılar, 4 aydır beni oyalıyorlar” dedi. 

‘KEPÇE HANIMIN ÜZERİNE DÜŞÜYORDU’

Hacıoğlu, evinin önünün perişan durumda olduğunu öne sürerek süreci şu sözlerle anlattı:

“Bayırköy Belediyesi geçtiğimiz Mayıs ayında alt yapı çalışması yaparken kepçe evimin bahçesine düştü. Zeytin ağacı olmasaydı kepçe hanımın üzerine düşüyordu. Kepçeyi çıkardılar sonra ayrı bir bölmeden yolun istinat duvarını yıktılar ve yapacağız dediler. Daha sonra ben müdahale ettim jandarmayı çağırdım ve tutanak tutturdum. Tekrar duvar yaparsanız benim can güvenliğim tehlikeye girer perde beton atarsanız yola duvar yapılmasına izin veririm dedim. Savcılığa dilekçemizi yazdık. 

‘BAKARIZ DEDİLER, OYALADILAR’

Belediye başkanı da söz verdi ve 45 güne kadar perde beton atmak için ihale yapacağını söyledi. O sözde kaldı. Yağmurlar başlayınca eve zarar vermeye başladı. Başkana gittim kendilerini uyardım, suya yol vermelerini istedim. Bakarız dediler beni oyaladılar. Daha sonra çok yağmur yağdı, odunluğum, kilerim, bahçe duvarım ve bunların arka tarafında olan beton duvarlar yıkıldı. 

‘HİÇBİR YERDEN SONUÇ ÇIKMADI’

Belediyeye defalarca gitmeme rağmen bir sonuç alamadım, 4 aydır beni oyalıyorlar, yapmıyorlar. Valiliğe dilekçe verdim ondan sonra AFAD geldi ama hiçbir yerden sonuç çıkmadı. Evimin önü berbat, perişan durumda” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE İDDİALARA CEVAP VERDİ

Hüsnü Hacıoğlu’nun iddialarına cevap veren belediye yetkilileri ise konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ve son aşamaya gelindiğini ifade etti. Konuyla ilgili Bayırköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bahse konu yerde gerçekleştirilen yol çalışmamız esnasında belediyemize ait kepçe istinat duvarının bulunduğu alana devrildi. Bundan dolayı duvarda bir zarar meydana geldi. Kepçenin çıkarılmasından sonra zarar gören bölüm geçici olarak onarıldı. Yeniden duvar yapım işi gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. Ancak bölgede devam eden alt yapı ve yol çalışmalarının tamamlanma süresiyle iklim şartlarının çalışmalara olumsuz etkisi sürecin istenilen şekilde ilerlemesine olanak sağlamadı. 

Çalışmayla ilgili ön hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Duvar yapım işine bu hafta içerisinde başlayacağız” ifadeleri kullanıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.