'VATANDAŞLARIMIZ HUZURLU OLSUN!'

'VATANDAŞLARIMIZ HUZURLU OLSUN!'

Vali Süleyman Elban referandum öncesinde il genelindeki basın kuruluşu sahipleri ve yazı işleri müdürleriyle bir araya geldi. İçişleri Bakanlığının talimatıyla gerçekleştiği belirtilen toplantıda basın kuruluşu yetkililerinin referandum süreciyle ilgili istek ve önerileri dinlendi.

Referandum için gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyleyen Vali Elban,"Vatandaşlarımız huzurlu olsun" dedi.   

Gazetemiz sahibi Şadi Erdal, bugüne kadar olan referandum ve seçim dönemlerinde Bilecik’te huzurlu ve sağduyu içerisinde bir seçim süreci yaşandığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

vatandaslarimiz-huzurlu-olsun!-(2).jpg

Vali Süleyman Elban, “İçişleri bakanlığımızın talimatıyla ilimiz genelinde faaliyet gösteren basın kuruluşu yetkilileriyle bir araya gelmemiz istendi. Referandum sürecinin başlamasıyla birlikte herkes bir koşuşturma içerisinde olacak. Süreç başlamadan siz basın kuruluşu yetkililerimiz ile süreç ile ilgili istek ve önerilerinizi almak amacıyla bir araya geldik. Referandum güvenliği ve referandum takvimi ile ilgili varsa önerilerinizi dinlemek istiyoruz. Her basın kuruluşu gördüğünü bir ayna gibi yansıtır. Devletin sizlerden özel bir isteği yok. Objektif davranan basına söylenecek sözümüz olamaz. Sadece sizlerin daha evvelki seçim tecrübelerinizi göz önünde bulundurarak bize iletmek istediğiniz talep ve görüşlerinizi almak istedik. Hepinizin görüşleri bizim için önemli bir yer teşkil ediyor. Ben daha evvel burada bulunmadım ama aldığım bilgiler doğrultusunda bugüne kadar ilin yapısı itibariyle olgun ve sağduyulu seçim süreçleri yaşanmış. Bugüne kadar seçimlerde ciddi bir sorunla karşılaşılmamış. Sonuçta herkes işini ve konumunu iyi tanımlamalıdır. Siyaset siyasilerin işi. Kimse siyasilerin alanına müdahale etmezse güzel bir siyasi yarış olacaktır. Her seçimde taraflar ergüman ve tezlerini ortaya koyarak kendisinin savunduğu konulara taraftar bulmaya çalışırlar. Yani seçimlerde esas aktörler siyasetçilerdir. Seçimler bittiğinde siyasiler yarışı bitirirler. Diğer aktörlerinde siyasilerin bitirdiği konuları seçim bittiğinde bitirmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sağduyulu herkesin sorumluluğunun bilincinde olduğu ve olgun bir referandum süreci bekliyoruz. Bu konuda gerekli güvenlik tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde referanduma katılım göstermeleri hususunda her türlü çalışmamızı yaparak gerekli tedbirlerimizi alacağız. Referandumun şimdiden ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

vatandaslarimiz-huzurlu-olsun!-(3).jpg

Vali Elban, amaçlarının hiçbir zaman vatandaşların işlerini zorlaştırmak olmadığını ve bu gibi önemli zamanlarda da vatandaşların işlerini zorlaştırmadan işleyişin devam etmesini sağlayacaklarını kaydetti.

Son olarak basın kuruluşu temsilcilerinin referandum konusundaki soru ve önerilerinin dinlenmesi ile toplantı sona erdi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum