'VEKALETEN YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ!'

'VEKALETEN YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ!'

MHP Pazaryeri Belediye Meclis Üyesi Haluk Filizli, ilçede çok sık yaşanan kaymakam değişikliklerine ve vekaleten kaymakam atamalarına tepki gösterdi. Filizli,"Artık yeter, vekaleten yönetilmek istemiyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının üçüncü birleşimi yapıldı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü birleşimin ardından söz alan MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, ilçelerinde 12 yılda 22 kaymakamın görev yaptığına dikkat çekti. Kaymakam atamalarının vekaleten gerçekleşmesine tepki gösteren Filizli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek,"Artık yeter, vekaleten yönetilmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'İLÇEMİZ BU DURUMU HAK ETMİYOR'

Haluk Filizli açıklamasında şunları dile getirdi:

"Bilecik ilimizin güzide ilçesi Pazaryeri'nin mülki idare kaderini dile getirmek istiyorum.

17.03.2004 tarihinden 03.12.2016 tarihine kadar ilçemizde 12 yılda 22 kaymakam vekili, vali yardımcısı görev yapmıştır. Bunlardan 18 tanesi vekaleten görev yapmışlardır. İlçemizin seçilmiş il genel meclis üyesi olarak artık yeter vekaleten yönetilmek istemiyoruz demek istiyorum. Vekaleten mülki idare ağır aksak gidiyor, ilçemiz bu durumu hak etmiyor."

Öte yandan birleşimde görüşülen Özel İdare'ye ait makine ve ekipmanların kira ücretlerinin belirlenmesi ve sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi konuları meclis çalışma süresi içerisinde belirlenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3996 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum