VEKİL YAĞCI YARALARI SARDI

VEKİL YAĞCI YARALARI SARDI

Milletvekili Selim Yağcı, "Cumhurbaşkanlığımızdan ilimiz ve ilçelerimizdeki hasarlar için 4 milyon 500 bin TL'lik ödenek gönderildi."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz aylarda meydana gelen dolu, sel ve yıldırım düşmesi ile su baskınları sebebiyle il merkezinin yanı sıra Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve Pazaryeri olmak üzere 5 ilçede oluşan ekonomik hasarlar için 4 milyon 500 bin TL ödenek çıktığını müjdeledi.

Geçtiğimiz günlerde, partisinin Ekim ayı il danışma meclisi toplantısında konuyla ilgiyi müjdeyi veren Milletvekili Selim Yağcı, ödeneğin gelmesiyle beraber zarar gören çiftçi ve vatandaşların yaralarının hafifleyeceğini belirtti.

Yağcı, “İnşallah bu ödenek ile çiftçimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gideririz. Bu vesile ile devletimiz ve hükümetimizin ilgili yöneticilerine ilimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri her türlü zararlı olaylardan muhafaza etsin’’ ifadelerini kullandı.

İlimizde gerçekleşen hasar tespit çalışmaları sonucu gönderilen 4 milyon 500 bin TL’lik ödenekle ilgili açıklamalarda bulunan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

“Öncelikle bu hasarda zarar gören çiftçilerimiz ile vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cenabı Allah bizleri her türlü olumsuz durumlardan korusun. Devletimize ve milletimize güç ve kuvvet versin. İlimizde 06.06.2018 - 20.06.2018 tarihleri arasında dolu, sel, yıldırım düşmesi, su baskını sonucu Merkez, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve Pazaryeri olmak üzere toplam 5 İlçemizde hasar oluşarak ekonomik zararlar meydana gelmişti. İlgili ekiplerin 2 hafta gibi kısa bir sürede gece gündüz çalışarak yapmış olduğu zarar-ziyan tespit çalışmaları sonucunda; 923 üretecimizin şeftali, elma, armut, bağ, zeytin, domates, kavun, karpuz, biber, patlıcan, fasulye, ayva, erik, muşmula, Trabzon hurması, kabak, ayçiçeği, kiraz ürünlerini kapsayan 29 bin 467 dekar alan zarar görmüştür. Ayrıca 120 adet saman balyası, 25.000 adet kanatlı hayvan ile 33 adet küçükbaş hayvanın zarar gördüğü tespit edilmiştir.

Yaşanan afetin ardından yaptığımız köy ziyaretlerinde Tarım ve Orman İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş ve ilgili arkadaşlarımızla hasarın detayları hakkında bilgi aldık. Buna göre, hükümetimiz ve devletimizin ilgili birimlerine oluşan hasarlar hakkında raporlar sunduk ve Cumhurbaşkanlığımız İdari İşler Başkanlığına bağlı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünce acil yardım kapsamında zarar gören çiftçilerimize ödenmek üzere 4.500.000 TL ödenek İlimize gönderildi. İnşallah bu ödenek ile çiftçimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gideririz. Bu vesile ile devletimiz ve hükümetimizin ilgili yöneticilerine ilimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri her türlü zararlı olaylardan muhafaza etsin’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3593 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum