VELİLER OKUL PARALARINA TEPKİLİ!

VELİLER OKUL PARALARINA TEPKİLİ!

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasının ardından bazı veliler okul yönetimlerince  kendilerinden talep edilen paralara tepki gösterdi. Gazetemize ulaşan çok sayıda veli bazı okullarda 1000 TL’yi bulan paraların istendiğini iddia etti. Yardım ve bağış adı altında talep edilen paraların yasal olmadığını ifade eden veliler, “Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Zaten okul masrafları arttı birde bunun üzerine okul yönetimlerinin para istemesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Konuyla ilgili gazetemize şikâyetini aktaran bir veli, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu duruma nasıl müsaade ettiğini sordu. Veli, Anayasa’nın 42. Maddesine atıfta bulunarak devlet okullarının ilköğretimde parasız olduğunu anımsattı. Anayasa’ya aykırı bir tutum içinde bulunan okul yönetimlerinin cezalandırılmasını isteyen veli, “Milli Eğitim Müdürlüğü bir an önce bu konuyla ilgilenmeli. Hangi okulların ne sebeple para istediği araştırılıp haksız hukuksuz para toplayanlar cezalandırılmalı. Milli Eğitim Müdürlüğünden kabul edilebilir bir açıklama bekliyoruz” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ TASARRUF DİYOR, ÖĞRETMENLERİN UMRUNDA DEĞİL!’

Velilerden istenilen kayıt paralarının dışında bir başka iddia ise bir okula alınacak bilgisayar ve projeksiyon cihazının yüksek maliyeti ile ilgili. Öğrencilerin derslerinde kullanılacak projeksiyon cihazı ve bilgisayar için 40 kişilik bir sınıftan öğrenci başına 400 TL para istendiği öne sürüldü. Projeksiyon cihazında kullanılacak bilgisayarın çok donanımlı olmasına gerek olmadığını savunan veli, “İlkokul öğrencisine projeksiyon cihazından ders anlatımı için 10 bin liralık bilgisayar alınmak isteniyor. Buna ne gerek var? Orta ölçekli bir bilgisayar projeksiyon cihazını rahatlıkla çalıştırabilir. Cumhurbaşkanımız tasarruftan bahsediyor ancak öğretmenler bilgisayarın en pahalısını almaya kalkıyor hem de bunun maliyeti velilere yansıtılıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, alınmak istenen bilgisayarla ilgili kendisinden teklif alınan bir esnaf bilgisayarın çok özellikli olduğunu ve bu kadarına gerek olmadığını söyleyince okul idarecileri tarafından terslendiğini anlattı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4708 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum