VELİLERİN TEPKİSİ DİNMİYOR

VELİLERİN TEPKİSİ DİNMİYOR

İlimizde bazı okul yönetimlerinin velilerden istediği iddia edilen paralarla ilgili haberimizin ardından başkaca iddialar gündeme geldi. Gazetemize ulaşan şikâyette Milli Eğitim Müdürlüğü'nden birilerinin velilerden toplanan paralarla gerçekleşen hizmetleri Milli Eğitim’e mal ederek reklam yaptığı iddia edildi.

Okullarda eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte bu kez çeşitli araç-gereç alımı için paralar istendiğini iddia edildi. Duruma tepki gösteren bir veli, önceki yıllarda alınan birçok malzemenin kısa süre içerisinde yeniden alınması için para talep edilmesine tepki gösterdi.

‘BİZİM PARALAR NE OLDU?’

Gazetemiz ulaşan bir velinin iddiasına göre; Çocuğu ilkokula başladığında öğretmenlerden gelen talep doğrultusunda sınıfa yeni masa ve sandalye alınması için para toplandı. Ancak Milli Eğitim yetkilileri velilerin aldığı masa sandalyeleri kendilerine mal etti. Veli, "Çocuğum ilkokula giderken veliler olarak sınıfa masa ve sandalye aldık. Sonra Milli Eğitim'den bir yetkili geldi okula kazandırdıklarını söylediği masa ve sandalyelerin hayırlı olmasını diledi. Bunları Milli Eğitim aldıysa bizim paralar ne oldu?" diye sordu.

‘DEVLET SESSİZ KALIYOR!’

Bir başka veli ise çocuğunun okuduğu sınıfta diz üstü bilgisayardan klimaya kadar birçok şey aldıklarını iddia ederek, “Çocuğumuz mezun olduktan sonra o malzemeler ne oldu bilmiyorum. Aynı öğretmen o listeyi yeniden istemiş. 4 senede bu malzemelerin hepsi kullanılamaz hale mi geldi? Öğretmen istiyor, veli boynu bükük kabul ediyor. Devlette buna sessiz kalıyor" ifadeleri ile iddialarda bulundu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum