VEZİRHAN HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI

VEZİRHAN HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI

Vezirhan'da kurulması planlanan çimento fabrikası için bugün gerçekleşecek ÇED toplantısına belde halkı engel oldu. Toplantıyı yapacak görevliler öfkeli kalabalığın protestoları karşısında toplantıyı yapamadan beldeden ayrıldı.

Sabah saat 09.00'da belediye düğün salonunda gerçekleşecek toplantı öncesi bir araya gelen belde halkı toplantının yapılacağı salona girmedi. Bina önünde açtıkları dövizlerle fabrikaya karşı olduklarını gösteren kalabalık seslerini yetkililere duyurdu. Öfkeli kalabalığın sert tepkisi toplantıyı yapacak yetkililere geri adım attırdı ve ÇED toplantısı gerçekleşmedi.

Yaşanan gelişmeler karşısında durumun Bakanlığa bildirileceği ve Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda sürecin işleyeceği öğrenildi.

Diğer yandan, ÇED toplantıları konusunda uzman bir isim, belde halkının toplantıyı yaptırmamasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar,"Vezirhanlılar eğer salona girip toplantının başlamasını sağlasalardı zaten iş biterdi. ÇED toplantılarında ne derseniz deyin, karşı olduğunuzu, eleştirilerinizi dile getirin çok farketmez. Toplantının yapılmış olması yeterli görülebiliyor. Bu sebeple Vezirhan halkı karşı oldukları çimento fabrikası için yapabileceklerinin en iyisini yaptı" dedi.

vezirhan-halki-ced-toplantisini-yaptirmadi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum