VİZYON PROJEDE 'B' PLANI HAZIR

VİZYON PROJEDE 'B' PLANI HAZIR

Belediye Başkanı Selim Yağcı, eski adıyla Seven Çarşısı yeni adıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’na yapılması planlanan, ilimizin vizyon projelerinden biri olacak çalışmaya ilişkin ‘B’ planının hazır olduğunu açıkladı. 

Başkan Yağcı, 12 Eylül tarihinde Elmas büfelerin olduğu alanla birlikte ihalesi gerçekleştirilecek projeye talipli çıkmaması durumunda ‘B’ planının devreye gireceğini söyledi. Yağcı, kötü senaryo olarak gördükleri ‘B’ planı kapsamında projeyi belediyenin kendi imkanları ile yapabileceğini ifade etti. 

vizyon-projede-b-plani-hazir2.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Eylül ayı belediye meclis toplantısında kendisine yöneltilen soru üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Seven Çarşısı’nın olduğu yeri geçen yıl yıktık ama 15 Temmuz’dan sonra şehirdeki ticaret hacminde daralma olduğu için bu zamana kadar oraya istediğimiz oranda bir talep çıkmadığı için durdu. Hem zaman kazanmak hem de bütünlük oluşturmak adına Elmas büfelerin olduğu alanı da yıktık. Bir de Şerifpaşa Camii’nin önündeki dükkanları yıktık. Buralar eskiden yapılan ve uzun yıllar şehrimizin ticari hayatında yer almış alanlar. Bu eserleri yapan geçmişteki başkan ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ancak günümüz şartlarında hem yapı hem de ihtiyacı karşılama noktasında yetersiz kalmıştı. Buraları yeni bir program çerçevesinde yıktık. Buraların içerisindeki hemşehrilerimize de teşekkür ederiz. 

PROJE DETAYLARI…

12 Eylül’de Seven Çarşısı’nın olduğu yer ile Elmas büfelerin olduğu yerin ihalesini birlikte yapacağız. Daha önceden dediğimiz şekilde Seven Çarşısı’nın olduğu yere bir AVM projemiz var. 950 m2 üzerine yapı yapılacak ve 6 kat olacak. Onun önünde 2000 metrelik altına otopark üzerinde meydan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Buraları bu şekilde ihale edeceğiz. Yüklenici olan kimse ticaret alanını projeye uygun olacak şekilde yapacak ve mülkiyetini ona vereceğiz. Bunun karşılığında belediyeye otoparkı ve meydanı yapacak. Elmas büfelerin olduğu yerdeki 5 katlı kapalı yeni ticaret alanını yapacak. Ayrıca 5 milyon TL’de belediyeye nakit bedel ödeyecek. İhaleye girenler bu nakit bedeli artırabilecek diğer şartlar aynı kalacak. En yüksek bedeli ödeyen ihaleyi alacak. 18 ay içerisinde iki tarafın inşaatı bitirilecek. 

Biz kişiye verdiğimiz 950 m2’lik arsaya 10 milyonun üzerinde bir bedel çıkarıyoruz. Bunun karşılığında bir otopark ve meydan kazanacağız. Elmas büfelerin olduğu yerde yaklaşık 20 civarında iş yeri kazanacağız. Kayı Plaza’da benzer yorumlar yapıldı ama bugün bir ticaret haline geldi. Almadan kimse vermiyor. Belediye olarak bizde yapsak bu inşaatları bedelleri karşılamak adına satmak durumunda kalacağız. 

vizyon-projede-b-plani-hazir3.jpg

B PLANI HAZIR!

Eğer bunlara ilişkin olarak bir talipli çıkmazsa biz Elmas büfelerin olduğu yeri kendimiz yapacağız. Seven Çarşısı’nın olduğu yerde de bir B planı projemiz var. AVM tarzı işlemeyecek gibi bir anlayış olursa yeni bir düzenleme yaparak iki tarafı da belediye olarak kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Proje üzerinden kendimiz satarak yapmayı düşünüyoruz. Zor olana o zaman girelim dedik ama bir girişimci çıkarsa belediyeyi yükümlülük altına sokmadan işi halletmeyi düşünüyoruz” dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum