Ya ilk vali ya son vali

Ya ilk vali ya son vali

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Yıllar evvel “Ya ilk vali ya son vali” başlığıyla kaleme aldığım yazıma maalesef bir yenisini eklemek mecburiyetinde kaldım.

Vali Güner Orbay, Ünal Ülkü ve Musa Çolak, ilk ve son vali olarak ilimizden ayrıldıktan sonra isimleri bir daha duyulmadı. Son gelen 3 vali ise ilk defa vali olarak ilimize geldiler. Süleyman Elban bir yılını doldurur doldurmaz tayin oldu şimdi Adana valisi. Tahir Büyükakın sanırım 1,5 yıl ilimizde kaldı, son yerel seçimlerde istifa etti, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu kazandı ve halen bu görevine devam ediyor.

Son olarak atanan ve iki seneyi aşkın görevde kalan ilk valimiz Bilal Şentürk oldu. O da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle külliyede görevlendirildiğinden bir ilk valimizden daha olduk. Alışık olduğumuzdan bir ilk valiyi daha beklemeye başladık.

Vali olarak atanıyorlar ama hemen vali olunmuyor. Atandıktan 1,5-2 sene sonra tecrübeyle faydalı olabildiklerini görüyoruz. Her gelen acemiliklerini atlatana kadar ilimiz çok şey kaybediyor. Tam istifade edeceğimiz zaman görevden alındıklarında ilimiz kayba uğruyor.

Umarım bu ilk vali atama alışkanlığından kurtuluruz. Eğer yine ilk vali gelecekse çabuk işine adapte olması duası için ellerimizi açarak duaya başlayalım.
 

Bu haber toplam 4579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum