"YAKIŞMIYOR BEYLER, AK PARTİ’YE TAMİRİ ZOR ZARARLAR VERİYORSUNUZ"

"YAKIŞMIYOR BEYLER, AK PARTİ’YE TAMİRİ ZOR ZARARLAR VERİYORSUNUZ"

Ak Parti Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Yılmam, partinin temayül yoklamasında, aday adaylarından başka isimlerin gündeme gelmesini eleştirdi. Mevcut aday adaylarının,” Yörünge aday olmayacağına kanaat mı geldi?” diye soran Yılmam,” Yakışmıyor beyler, Ak Parti’ye tamiri zor zararlar veriyorsunuz” şeklinde konuştu.

Ahmet MEŞE

Ak Parti Bilecik Teşkilatı’nın temayül yoklaması son buldu ancak eleştiriler ve yorumlar daha konuşulmaya devam edeceğe benziyor. Altı aday adayının belediye başkan adayı olmak için girdiği yarışta, aday adaylarının dışından başka isimlerin gündeme gelmesi Ak Parti’yi karıştırdı. Temayül yoklamasında Bilecik Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve şuan Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü ile Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş isimlerinin ön plana çıktığı iddiaları, parti içerisinde kargaşayı da beraberinde getirdi.

Son olarak Yürükçü’nün attığı mesajlar ile temayül yoklamasında kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Yürükçü’nün attığı mesajların ardından temayül yoklamasının sonuçlarını bilip bilmediği merak konusu olurken, parti içerisinden üst düzey isimlerin Yürükçü’ye destek verdiği iddiaları güçlenmeye başladı. 

Yılan hikayesine dönen temayül yoklamasıyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Yılmam, temayül yoklaması esnasında çirkin görüntülerle karşılaştığını kaydetmişti. Temayülün ardından sular durulmak bilmezken, İbrahim Yılmam bir kez daha gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Yılmam,  6 aday adayı içerisinden çıkacak bir adaya destek vermeye hazır olduğunu dile getirirken, aday adaylarının dışından başka bir ismin aday olması halinde destek vermeyeceğini söyledi.

Yılmam,” Bilecik’imiz için ben dahil 6 cesur, özgüveni olan, hepsi birbirinden değerli aday adayı olmuşken, bu temayüle kişiliklerini ve cesaretlerini koyarlarken, sonradan bazı isimlerin temayüle katılanlara dikta etme çalışmalarını tasvip etmiyorum ve kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yılmam gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:” Mart 2014 yerel seçimlerinde Bilecik’e ivme kazandıracağımı düşündüğümden, hep beraber çalışarak kim aday olursa onun arkasında Ak partimize şahsi olarak katkı sağlamak için her ne şekilde olursa olsun çalışabileceğimi defalarla deklare ettim.

Genel merkez, yetkililerinin sorumluluğunda, gözetiminde temayül yoklaması yapıldı. Takdir edersiniz ki, İstanbul’da yaşayan bu kardeşinizde bu kutsal hizmet için bu yarışta aday adayı oldu. Şimdi Bilecik’imiz için ben dahil 6 cesur, özgüveni olan, hepsi birbirinden değerli aday adayı olmuşken, bu temayüle kişiliklerini ve cesaretlerini koyarlarken, sonradan bazı isimlerin temayüle katılanlara dikta etme çalışmalarını tasvip etmiyorum ve kınıyorum.

Bu partide ister vekil olun ister il başkanı, özgür olarak oy kullanımına etki edecek kişiler ve de zihniyetler bizden değildir. Hangi konumda olursa olsun bizler aday adaylıklarımızı açıklayacağız. Bazı partililer aday adaylığını açıklayamayan kişilere kendi konum ve sıfatlarını kullanarak seçime gölge düşürmek istemeleri, kimsenin haddi olmadığı gibi görevi de değildir.

Bu korku niyedir? Çıkan aday adaylarının yörünge aday olmayacağına kanaat mı geldi. Seçim oylarla alınır böyle hile hurda ve baskıyla ancak kendi egolarınızı tatmin edersiniz. Bu kutsal çalışmayı birilerine gözdağı verir gibi,” Bak daha önce senin memurundu, sana aday yaptık. Bizim dediğimizin dışında olanlarla olamayız” mı denmek istendi. Ya da çıkan aday adaylarının yörünge aday olmayacağını anladıktan sonra acaba aday yapılmak için kaç bürokrata ulaşıldı. Ne cevaplar alındı? Cevaplar olumsuz olunca bu arkadaşa mı bel bağlandı?

Yakışmıyor beyler, hem bu arkadaşımızı yıpratıyorsunuz hem de Ak Partimize tamiri zor zararlar veriyorsunuz. Genel merkez, inanın her şeyin farkında olmuştur. Bu 6 aday adayının içinden çıkacak adaya desteğim tamdır ama yörünge adaya değildir.

Sonuç, seçimle başarı gelir. Böyle ben yaptım oldu olgusuyla değil herkesin sağduyulu hareket etmesi dileği ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.