Yandaş gazeteciden belediyeye candaş yardım

Yandaş gazeteciden belediyeye candaş yardım

Belediye, gazetecilik dersini kalemşörü Cafer Elmas’a versin!..

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, yaptığı basın toplantısında, Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’ı kendisinden 1500 TL para alıp ödememekle suçlamıştı. Başkan yardımcısının yaptığı basın toplantısını gazetesinde yazmaktan çekinen yandaş gazeteci, belediyenin haberimize yaptığı açıklamaya mal bulmuş gibi sarıldı. Gazetemizin belediyenin yaptığı açıklamaya bir bir verdiği cevabı görmezden gelen yandaş gazeteci belediyeye yağcılıkta ‘Bu neyin karşılığı’ dedirtti.

Bilecik’te haberleriyle gündem belirleyen ilin tek renkli gazetesi ve en çok takip edilen haber sitesi (bilecikhaber.com.tr)’de “Ramazan Ayı’nda mescid kapatan Bilecik Belediyesi şimdi de Camii inşaatını durdurdu” başlıklı manşetimiz yayınlandı. Bunun üzerine Bilecik Belediyesince yapılan açıklamayla prim yapmaya çalışan Cafer Elmas belediyenin kalemşörlüğüne soyundu.

Ramazan ayının ilk günlerinde Belediye mescidinin kapatılması üzerine muhabirimiz Ahmet Meşe mescidin fotoğrafını çekip konuya ilişkin Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in görüşünü aldı.  Ertuğrul Gazi Camiinin mühürlenmesiyle ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu muhabirimizin sorusunu cevapladı. Belediye ise açıklamasında “Gazetecilik ilke ve sorumluluğu gereği bir haber yapılmadan önce ilgili kurum ve yetkililerden bilgi almak ve haber yapılacak konunun doğruluğundan emin olmanın önemi hatırlatıldı” ifadesiyle gazetecilik dersini kalemşörü Cafer Elmas’a vermesi gerektiğini gözler önüne serdi.

'BELEDİYE MESCİDİ KAPANDI!'

Bahse konu haberimizde "Bilecik Belediyesi ana hizmet binasının alt katında bulunan mescid kapatılırken, mescidin ek binaya taşınacağı ileri sürüldü.

CHP’li Bilecik Belediyesi, ibadet ayı olan mübarek Ramazan Ayı’nda yine çok tartışılacak bir karara imza attı. Mescidin kapanmasının ardından gelen tepkiler ve şikâyetler üzerine gazetemizin sorusunu yanıtlayan Başkan Semih Şahin, kapatılan mescidin bulunduğu alanın komple tuvalete dönüştürüleceğini, ek binaya ise daha büyük bir mescid yapılacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Semih Şahin, konuyla ilgili sorumuza verdiği cevapta, şunları kaydetti:

“Normal koşullarda bizim ek binayı hazır edip buraya öyle girmemiz lazımdı ama korona sebebiyle çalışanların birçoğu izinli olunca plan değişikliği yapıldı. Bu arada kimse mağdur olmasın diye de namaz kılmak isteyenler için belediyemiz araçlarıyla en yakın camiye ulaşım sağlanacağını bildirdik.

Mevcut mescidin bulunduğu alanla ilgili Anıtlar Kurulu’ndan onaylanmış bir proje var. Orası tamamen tuvalet olacak şekilde düzenlenecek. Böylelikle tuvalet ile mescidin bir arada olmasının önüne geçilerek daha hijyen bir ortam sağlanacak” dedi.

Muhabirimiz Ahmet Meşe’nin Bilecik Belediyesi’nin en yetkili ismi Belediye Başkanı Semih Şahin’e konuyu sorması ve cevabını aynen yayınlamasına rağmen; Belediyenin “Yapılan açıklamada yalan haberler ile kamuoyunun yanıltılmasının gazetecilik ilke ve esaslarına aykırı bir durum olduğunun altı çizilerek, gazetecilik ilke ve sorumluluğu gereği bir haber yapılmadan önce ilgili kurum ve yetkililerden bilgi almak ve haber yapılacak konunun doğruluğundan emin olmanın önemi…” ifadeleri abesle iştigal olmakla beraber gazetecilik dersinin kalemşör Cafer Elmas’a verilmesi gerektiğinin bir göstergesi.

'RAMAZAN AYI’NDA MESCİD KAPATAN BİLECİK BELEDİYESİ ŞİMDİ DE CAMİİ İNŞAATINI DURDURDU'

Haberimizde olduğu gibi Ertuğrulgazi Camiinin mühürlendiği haberini Bilecik Belediyesi teyit etti. Belediyenin açıklamasında yer alan habere konu muhataplardan bilgi alınması konusu açıklamayı kaleme alanların idrak problemi olabileceğini gösterdi.

Haberimizin içeriğinde “Belediye, kent merkezinde yapımı süren Ertuğrulgazi Camii’yi şantiye şefi olmadığı gerekçesiyle mühürledi. Belediyenin bu kararı kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Muharrem Dumansızoğlu, konuyla ilgili sorumuza verdiği cevapta, şantiye şefi olmadığı için inşaatı durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Çok kez uyarı yapılmasına rağmen şantiye şefi getirilmediğini bildiren Dumansızoğlu, “Şantiye şefi geldiğinde mühür kaldırılır. Bizimle alakalı bir durum değil” ifadeleri yer aldı.

Belediye adına açıklamayı kaleme alan ve okuduğunu anlamakta zorluk çeken bu kişiye “Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Muharrem Dumansızoğlu konuyla ilgili sorumuza verdiği cevapta” kısmını tekrar hatırlatır; gazetecilik dersi verilmesi gerekenlerin haberleri okumadan maksatlı ve kasıtlı olarak belediyenin yanlış açıklamasını yayınlayan yandaş Cafer Elmas olduğunu göstermekte.

Bilecik Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Gazetecilik ilke ve sorumluluğu gereği bir haber yapılmadan önce ilgili kurum ve yetkililerden bilgi almak ve haber yapılacak konunun doğrulundan emin olmanın önemi…” denilmekte. Halbuki; mescidin kapanmasına ilişkin haberde belediyenin en yüksek mercii belediye başkanından görüş alındı ve yayınlandı. Haber doğru verilmeseydi o zaman bir açıklama yapılırdı. Haber doğru olduğu için kabullenildi.

Ertuğrulgazi Camii’nin haberi yayınlanmadan ilgili müdür Dumansızoğlu’ndan görüş alındı ve yayınlandı. Belediyenin yanlış ve kasıtlı açıklamasının yanında duran, doğruyu görmekten mahrum yandaş kalemşör Elmas kamuoyunu doğru bilgilendirmek yerine belediyeye yağcılık yolunu seçtiği görüldü.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 47686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum