YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

İHH Bilecik Şubesi öncülüğünde Doğu Guta bölgesine yönelik başlatılan yardım kampanyası aralıksız sürüyor. İlimiz genelinde kampanyaya olan destek her geçen gün artarken yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Kampanya çerçevesinde Bozüyük'ten gönderilen 18. yardım tırı Bozüyük Cumhuriyet Meydanından dualarla uğurlandı. 

Bozüyük'teki bağışçılar sayesinde 77 bin TL'lik bir yardım tırı hazırlandığını kaydeden İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım,"İnşallah bugün mazlum coğrafyaya Suriye'ye yardım tırımızı göndereceğiz. Bozüyük ilçemizdeki bağışcılarımız sayesinde 77 bin TL'lik bir tır hazırladık. Bu tır içerisinde en önemli hazine ise Bozüyük Mehmet Akif Ersoy Okulu öğrencilerimizin Suriye'deki çocuklar için hazırladıkları hediye paketleri. Bu hediye paketlerini hazırladılar ve bize verdiler. İnşallah biz de Afrin bölgesindeki Doğu Guta bölgesindeki çocuklarımıza bu paketleri ulaştıracağız.O bölge bildiğiniz gibi çok sıkıntılı bir bölge. Doğu Guta bölgesindeki çocukların bir kısmı boşaltıldı. Bizim arkadaşlarımızın bizzat şahit oldukları bir olayı anlatmak istiyorum. Bir çocuk orada annesine 'Anneciğim elimizdeki bu meyve yeniyormu?' diye soruyor. Yeniliyormu dediği meyve de elma. O sıkıntılı bölgeye iyilik tırımızı göndereceğiz. Bir nebze onların ihtiyaçlarını gideririz diye ümit ediyorum.Bu noktada İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığımız lojistik destek verdi onlara da çok teşekkür ediyorum. Değerli bağışcılarımızdan da Allah razı olsun.' dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya ise Bozüyük eğitim camiasının yardım kampanyasına duyarsız kalmadıklarını ifade ederek: 'Bozüyük eğitim camiası olarak İHH'nın yardım kampanyasına bütün gönlümüzle desteğimizi verdik. Okul müdürlerimize meslektaşlarımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsinden rabbim razı olsun.Bu süreç içerisinde şunlara şahitlik ettik. Suriye'deki kardeşlerimize bir gram da olsa birşeyler gönderebilmek için öğrencilerimizin kendi harçlıklarından 1 paket makarna alıp 1 paket pirinç alıp yardım kutusuna koyduklarına şahitlik ettim. Onların bu yürekleri bizleri fazlasıyla zaten umutlandırıyordu. İnşallah İHH'mızın vesilesiyle ihtiyaç sahipleri kardeşlerimize sağ salim yardımlar ulaşacak. Desteği olan herkesten Allah razı olsun' dedi. 

Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin'de Türk Milleti'nin yardım konusunda çok hassas olduğunun altını çizerek şunları dile getirdi: 'Yardım deyince İHH, ülkemizde en önde gelen yardım kuruluşlarından bir tanesi. Bu yardım tırı için bağışcılara çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.İslam coğrafyasındaki sıkıntılı olan yerlere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir. Millet olarak biz bu konularda çok hassasız. Yardım denildiğinde herkes koşarak birşeyler yapmaya çalışıyor. İHH burada öncülük yaptığı için ben çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnşallah yardımlar en kısa sürede yerine ulaşır. Sağlıklı bir şekilde dağıtılır. Suriye'deki bu zulüm en kısa sürede sonuçlanır. Oradaki yavrularımız ve insanlar da inşallah huzura kavuşur' dedi. Açıklamaların ardından yapılan duayla birlikte yardım tırı yola çıktı. 

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.