‘YASA GEREĞİ ALMAK ZORUNDAYIZ!’

‘YASA GEREĞİ ALMAK ZORUNDAYIZ!’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2013 yılında kentin çeşitli yerlerine yapılan su depolarının ücretlerinin mülk sahiplerine yansıtılmasına ilişkin, “Bu katkı payı yasal bir zorunluluk, yasa gereği almak zorundayız” dedi. 

‘SELİM YAĞCI OLARAK DOĞRU BULMUYORUM’

Başkan Yağcı, Belediye Encümen Salonu’nda düzenlediği toplantıda, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.  Sayıştay denetimi sonucunda katkı paylarını almak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Yağcı, “Ben Selim Yağcı olarak bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Devletimizin bu ücretleri karşılaması lazım” ifadesini kullandı.  

yasa-geregi-almak-zorundayiz2.jpg

‘ÜZÜNTÜLÜYÜZ AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK’

Katkı paylarının vatandaşlara yansıtılmasının kendisini üzdüğünü belirten Yağcı, duruma ilişkin 2017 yılının Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, “Üzüntülüyüz ama yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. 

‘HEMŞEHRİLERİMİZİN ANLAYIŞ GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUM’

Başkan Yağcı, açıklamasının devamında yol ve alt yapı çalışmalarına ilişkin katılım payları alınması hususunda yetkinin belediye meclisinde olduğunu hatırlatarak, böyle bir konuyu meclise getirmediklerini ve hiçbir zamanda getirmeyeceklerinin altını çizdi. Kendi yetkileri içinde olan uygulamaları vatandaş lehine kullandıklarını anlatan Yağcı, “Ancak bu sefer mecburiyetten kaynaklanan yani Sayıştay denetimi sonrası yasal bir zorunluluk olarak önümüze konulduğu için ihbarnameleri göndermek zorunda kaldık. Yani bizim niyetimizi buradan anlayın. 14 yıllık bir belediye başkanı olarak bende bu ihbarnameleri göndermek istemezdim. Kaderin bir cilvesi diyelim artık. Hemşehrilerimizin anlayış göstermesini bekliyorum” diye konuştu.

yasa-geregi-almak-zorundayiz3.jpg

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Başkan Yağcı, vatandaşlara gönderilen ihbarnameler üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Eleştiri sınırlarını aşan ve hakaret boyutuna ulaşan ithamlarda bulunulduğunu kaydeden Yağcı, “Edepten yoksun eleştirilerde bulunanları kınıyorum. Herkes haysiyeti ve şerefi için yaşar. Bende haysiteyimle, şerefimle 14 yıldır bu ilin belediye başkanı olarak hizmetkarlık yapıyorum. Hemşehrilerimizde takdir etmişlerki bize üç dönem üst üste yeniden görev verdi” ifadelerine yer verdi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum