‘YASAL ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ’

‘YASAL ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Meral Akşener tarafından kurulan İYİ Parti’nin Kayı Boyu amblemini anımsatan logosuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kayı Boyu ambleminin patent tescilinin Bilecik Belediyesi’nce 2014 yılında yaptırıldığını anımsatan Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi’nce yaptırılan Kayı Boyu Anıtı’nın İYİ Parti’nin mensuplarınca siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi.

Bazı kesimlerin başta sosyal medya olmak üzere çeşitli platformlarda algı yönetimi yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yağcı, Kayı Boyu ambleminin toplumun tamamını kucaklayan bir işaret olduğunu ifade etti. Bir siyasi partinin böylesine tarihi bir değeri kullanma girişiminden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Yağcı, “Yasal önlemleri alacağız” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, makamında yaptığı basın toplantısında şunları kaydetti:

Türk siyaset tarihine Meral Akşener başkanlığında ‘İYİ Parti’ adı altında yeni bir parti kuruldu. Bu partinin iyi mi kötü mü olduğunu zaman gösterecek, partinin akıbetine ilişkin kararı ise milletimiz verecek.

Yeni bir partinin kurulmasına karşı değiliz ama toplumun bazı ortak değerleri vardır. Bu değerler toplumun her kesimi tarafından kucaklanmıştır. Bunlardan birisi de Kayı Boyu amblemidir. Bilecik Belediyesi’nin Kayı Boyu amblemine olan hassasiyeti de bilinmektedir. Bilecik Belediyesi olarak Kayı Boyu ambleminin patentini almak için çalışmalar yaptık ve 2014 yılında patent tescilimizi yaptırdık.

Yine Bilecik Belediyesi olarak Söğüt kavşağının oraya Kayı Boyu anıtını diktik. Belediyemizin logosunu da Kayı Boyu ambleminden esinlenerek yaptık.

Yeni kurulan parti simgesini büyük harflerle İYİ yazarak Kayı Boyu amblemine benzetmiş. Partinin logosu tek başına Kayı Boyu amblemini göstermese de sosyal medyada bizim Kayı Boyu anıtımız kullanılarak bazı algı yönetimleri içine girilmiş. Atalarımızdan bize emanet olan bir işareti partinin amblemiyle özdeşleştirmeye çalışılarak kurnazlık girişiminde bulunuyorlar.

Bilecik Belediyesi’nin ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yeni kurulan parti ile bir ilişkisi olamaz. Biz AK Partiliyiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın kadrosunda olmaktan gurur duyduk ve duymaya devam ediyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız inşallah.

Yeni kurulan partinin sonucuna ise milletimiz karar verecek. Partinin iyi ya da kötü olduğunu zaman gösterecek. Temennimiz tüm partilerimiz güzellikler getirsin. Rahatsızlık duyduğumuz konularla ilgili olaraksa yasal önlemleri alacağız ve hukuki haklarımızın saklı olduğunu bildirmek isterim” dedi.

baskan-yagcidan-iyi-aciklamasi2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum