'YATIRIM YAPACAĞIM!'

'YATIRIM YAPACAĞIM!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak veren Mehmet Arslan,"Yatırım yapacağım" dedi.

Ülkemizin ve ilimizin önemli sanayi kuruluşlarından Arslan Alüminyum A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilere yaptığı 'Yatırım' çağrısına kulak verdi. Deneyimli iş adamı, Bilecik'teki tesislerine bir yenisini daha ekleyeceğini açıklayarak, yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 'Entegre Dikey Boyama Tesisi'nin yapımına başladıklarını söyledi. 

Vali Süleyman Elban'ın 1. OSB arazilerini içerisine alan kamu yerleşkesi projesine ilişkinde açıklamalarda bulunan iş adamı Arslan,"Benim oyum hayır, fikrim değişmez, bu iş silah zoruyla olmaz" dedi. 

Arslan ayrıca ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, anayasa değişikliğini desteklediğini belirterek,"Referandumda evet oyu kullanacağım" ifadesini kullandı. 

1-246.jpg

İlimizin köklü sanayi kuruluşlarından Arslan Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, basın toplantısı düzenledi. Yeni yatırımıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İş Adamı Arslan, çok önemli mesajlar verdi. 

'ASKER CEPHEDE, BİZ EKONOMİDE SAVAŞMALIYIZ'

Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte sanayici ve iş adamlarına da büyük görevler düştüğünü ifade eden Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek yatırımlarına devam edeceğini dile getirdi. Şirektinin İstanbul'daki merkezini Bilecik'e taşıyacağını ve yeni yatırımla birlikte 50 kişiye istihdam sağlanacağını aktaran tecrübeli iş adamı,"Asker cephede savaşıyor, bizde ekonomide savaşmalıyız. Seferberlik dahilinde yatırım yapacağız. Sonuna kadar gideceğiz, savaşa devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Arslan Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, yeni yatırıma ilişkin şunları kaydetti:

"1970 yılından bu yana yaklaşık yarım asırdır Arslan ailesi olarak alüminyum sektöründe prensiplerimizi, planlarımızı, misyonumuzu ve ilkelerimizi ülkemizin gelişimine endeksli planlayarak gerek iç pazarda gerekse dünya pazarında adından söz ettiren, Türkiye'nin ilk 500 kuruluşu içerisinde 300. sırada yer almış olup, 2023 yılına kadar ilk 150 firma arasında yer almayı hedefleyen, ülke katma değerine katkı sağlayan bir firma olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. 

Bizler yüzlerce çalışanımız ile büyük ve güçlü bir aileyiz. Kuruluşun ve Kurtuluşun şehri, ecdad yadigarı Bilecik'te olmanın, bu şehrin havasını solumanın bugün çok daha anlamlı olduğunu, içinde bulunduğumuz süreci de göz önünde bulundurursak daha da önemli olduğunu düşünüyoruz. 

Bu şehrin ekonomisi ve istihdamı başta olmak üzere, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak olan yeni bir yatırımımızı yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 'Entegre Dikey Boyama Tesisi'mizin yapımına başladığımızı söylemek isterim. 

Söz konusu yatırım planımıza ilişkin olarak bilgi vermek gerekir ise; öncelikle Türkiye'de alanında yeni bir teknolojiye sahip olan Entegre Dikey Boyama tesisimiz, enerji tasarrufu ve yeni teknolojiye sahip filitrasyon sistemi sayesinde çevre dostu bir yapıya sahiptir. Yapmış olduğumuz bu yatırım ile mevcut ihracat payımızı yüzde 40'dan 50'ye yükselterek yurt dışı pazarında ve rekabet piyasasında elimizi güçlendireceğiz. Böylelikle Arslan Alüminyum ailesi olarak tam entegre alüminyum profil üretimi yapan bir marka haline gelmemizin haklı mutluluğunu paylaşıyoruz. Tesisimizin 2. Organize Sanayi bölgesinde yapımına başladık, 2017 yılı içinde inşallah üretime tam kapasite ile girmiş olacağız. 

2-233.jpg

Bizler Arslan ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni ve Güçlü Türkiye' ve 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemlerde yatırımlarımızı azaltmak yerine artırarak, büyütmeyi hedefledik. 2009 yılında geri dönüşüm tesisi yatırımımızı yapmadan önce bir akrabamın düğününde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştığımızda, yatırım yapıp yapmamamız hususunu sordum. Kendisi 'Hiç tereddüt etme yatırımını yap' dedi. Bizler bu düşünce ile yatırımlarımızı yapmaya devam etmekteyiz. Yapmış olduğumuz yatırımların örnek olmasını, ülkece içinde bulunduğumuz bu dönemde herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini düşünüyorum. Birilerinin çıkıp ta ifade ettiği gibi 'Aman yatırım yapmayın ülke uçuruma gidiyor' sözlerine inat birlik ve beraberliğin sağlanması ve Büyük Türkiye yolunda hedeflerimizin, ideallerimizin gerçekleşmesi için vargücümüz ile çalışıyoruz. 

Tesisimiz Bilecik'imize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'BU İŞ SİLAH ZORUYLA OLMAZ'

Vali Süleyman Elban'ın 1. OSB arazilerini içerisine alan ve Polisevi ile 1. OSB arasına yapılmasını planladığı kamu yerleşkesi projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Arslan, "Bu iş silah zoruyla olmaz" dedi. 

OSB arazilerine karşılık hazine arazilerinin OSB'ye verilmesini öngören ve OSB Genel Kurulu'nda gündeme gelecek konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Arslan,"Benim oyum hayır, fikrim değişmez" diyerek şu ifadelere yer verdi:

'DAHA SONRA AÇIKLAYACAĞIM'

"Bence yanlış, verilse de yapılacağını zannetmiyorum. Bu iş silah zoruyla olmaz. Açık ve net söylüyorum. Genel kurula gitmeye gerekte yoktu ki ben aldım deyip alabilirdin. Benim fikrimi değiştirmek istiyorlarsa benim fikrim değişmez. Benim oyum hayır. Ben 35 senedir buradayım. Böyle yerler OSB'ye lazım. Bunun altında açıkçası bir yeri alma verme meselesi değil. Bunu daha sonra açıklayacağım, olay çok başka. Ben 35 sene evvel buraya zorunlu taşınma ile geldim buradan taşınmaya niyetim yok. Ben düşüncemi söyledim, benim konum değil. Ben OSB başkanı olsaydım çok daha farklı olurdu. Ben gelecekte susmam, bu iş, adaletli olmak zorunda" diye konuştu.

3-177.jpg

Arslan ayrıca ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, anayasa değişikliğini desteklediğini belirterek,"Referandumda evet oyu kullanacağım" dedi.  

Mehmet Arslan'ın basın açıklamasına Genel Müdür Yardımcısı Pınar Arslan ile Genel Koordinatör Niyazi Demirler'de katıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum