'YATIRIMLAR DEVAM EDECEK, BİLECİK BÜYÜYECEK'

'YATIRIMLAR DEVAM EDECEK, BİLECİK BÜYÜYECEK'

AK Parti Millletvekili Halil Eldemir, partisinin Bilecik 6. Olağan Kongresi’ni ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Bilecik temaslarını gazetemize değerlendirdi. Milletvekili Halil Eldemir, göreve yeniden seçilen Fikret Karabıyık ve yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

'YATIRIMLAR DEVAM EDECEK, BİLECİK BÜYÜYECEK'

AK Parti kongrelerinin şölen havasında geçtiğine dikkat çeken Milletvekili Eldemir, Başbakan Yıldırım’ın müjdesini verdiği konularla ilgili detaylı bilgiler aktardı. Ayrıca genel idare tarafından ilimizde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Eldemir, “Yatırımlar devam edecek, Bilecik büyümeye devam edecek” dedi. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın Milletvekili Halil Eldemir ile gerçekleştirdiği röportajı gazetemizin … sayfasından okuyabilirsiniz. 

1-459.jpg

Mücahid ERDAL: Coşkulu bir kongre süreci geçirdik zaten Başbakanımızın ilimize bakanlarıyla beraber gelmesini Bilecik’e gösterdiği ilgi ve alakanın bir göstergesi olarak algılıyorum ben. Müjdelerle geldi, siz Bilecik Milletvekili olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

‘KONGRELERİMİZ BAYRAM HAVASINDA GEÇİYOR’

Halil ELDEMİR: 6. İl Olağan Kongremizde, ilimizde sayın başbakanımızı ağırlamak bizim için büyük bir onur. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bütün illerin kongrelerine katılma gayretindeler. Aynı gün biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Kütahya ve Uşak kongrelerini Başbakanımız ise Zonguldak ve Bilecik Kongrelerine iştirak etmiş oldu. Bizim kongrelerimiz şu anda adeta bir şölen havasında bir bayram havasında geçen kongreler. Partimizin daha önce almış olduğu kararlar neticesinde de bütün il kongrelerine genelde tek bir aday ile gidiyoruz. İstişare içerisinde bunları yapmaya gayret ediyoruz. İlimizde de Fikret Karabıyık Başkanımız il başkanı olarak 2016 yılının Mart ayında görevlendirilmişti o günden bu güne hizmetini devam ettirdi, şuanda da tekrar il başkanımız olarak seçilmiş oldu. Ben il başkanımıza öncelikli olarak başarılar diliyorum. İl başkanımızla beraber daha önce yönetimde olanlardan ayrılanlar oldu yeni arkadaşlarımız oldu. Ben görevini devreden arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ak Parti yalnızca yönetimlerde görev almakla değil daima bu davaya sahip çıkan arkadaşlarla doludur. Böyle de olacaktır. Onların yönetimi bırakıyor olmaları hizmeti sonlandırdıkları anlamına gelmemektedir. Yönetimdeki arkadaşlara da başarılar diliyorum.

Parti tüzüğümüzde ve takvimimizde de yapılan değişikliklerle Bilecik’te daha önce 40 arkadaşımız görev alıyordu şuanda bu sayı 30’a düşmüş oldu. Listede olmayan arkadaşların fiziki olarak olmamalarının sayının düşmesinde etkisi var. İnşallah hep beraber bundan sonrada Bilecik’in projeler için, menfaatleri için hem yerel hem de genel de daha fazla yatırımdan, bütçeden pay alabilmek için tüm teşkilatlarımızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.

Mücahid ERDAL: Başbakanın müjdelerinden haberiniz vardır sizin de takipte olduğunuz konular. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

’26 ŞUBAT’TA İHALE YAPILACAK’

Halil ELDEMİR: Başbakanımızın müjdelerinde önce yeni projeleri ele alacak olursak biliyorsunuz şuanda Başbakanımızın burada müjde olarak verdiği konularda Söğüt ilçemize TOKİ yapılması söz konusu. 117 konut + 1 camii ve ticaret hanıyla birlikte 26 Şubat tarihi ile ihale ilanına çıkılmış durumda. Bunun yanında Bozüyük ilçemizde yarı olimpik bir yüzme havuzu inşaatıyla ilgili gerekli talimatları vermiş oldu başbakanımız. Belediyemiz ile iş birliği içerisinde bakanlığımız bu yatırımı yapacak. Biliyorsunuz bizim ilimizde ilkokulu bitirip ortaokula geçen talebelerin hepsine yüzme öğretilmeye çalışılıyor. Daha önceki sezonda Bozüyük’te ki çocuklarımız yüzme havuzu ile ilgili olarak Bilecik’e gelip istifade ediyorlardı ve konuyla ilgili olarak Bozüyük Belediye Başkanımız onların buraya ulaşması konusunda büyük bir gayret içersindeydi. Bundan sonra oradaki yatırımın tamamlanmasıyla beraber Bozüyük’te de bu iş çözülmüş olacak burası Gençlik Spor Bakanlığı ve Bozüyük Belediyesi iş birliği ile yapılacak. Arsayı Bozüyük Belediyesi tahsis edecek yapımına yardımcı olacak geri kalanında ise Bakanlığımız gerekli aktarımları yapacak. 

Mücahid ERDAL: 1299 Tematik Park müjdesi var? 

‘BAŞBAKANIMIZ BELEDİYEMİZİN ÖNÜNÜ AÇTI’

Halil ELDEMİR: Bilecik Belediyesi hem tarihi dokunun korunması hem de daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesi noktasında çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu konuda hem bizim kongre merkezimiz, yaşayan şehir müzemiz, tarih şeridi projesi bu anlamda çok mesafe kat ettirdi ilimize. Bunların daha iyi bir şekilde taçlandırılması gerekiyor. Daha yatırımlar var. Sayın Başbakanımız da belediyemizin yapacağı projelerde güzel vadide gerçekleştirilecek tematik parkta destek vererek belediyemizin önünü açmış oldu. Belediyemiz güzel bir plan proje çerçevesinde yapmaya başlayacak ve inşallah önümüzdeki yıllarda da Bilecik merkezine gelen misafirlerimizi daha fazla alanlarda misafir etmiş olacağız.

Mücahid ERDAL: Cumhurbaşkanımız Bursa’da bir konuşma yaptı ve konuşmasında Bursa Bilecik hızlı treninden bahsetti. Müjdeyi Cumhurbaşkanımız verdi sanıyorum ki Osmaneli’ ye yapılacak. 

2-461.jpg

’45 DK’DA BURSA’DA OLACAĞIZ’

Halil ELDEMİR: Bildiğiniz üzere bizim hızlı tren projemiz var. Önce Ankara Eskişehir arasını sonra Eskişehir İstanbul arası hattı inşa ettik. Şu anda Bilecikli hemşerilerimiz İstanbul’a Ankara’ya Eskişehir’e hızlı trenle gidebiliyorlar. Daha sonrasında Konya hattı ilave oldu. Şuanda büyük şehirlere hızlı tren hattı ile ulaşmış oluyoruz. Bunun yanında Bursa hattının İstanbul ve Ankara hattına bağlanması söz konusu. İstanbul ve Ankara hattına bağlantı noktası belirlendi ve Osmaneli ilçemizden bağlanıyor. Cumhurbaşkanımızın Bursa’da vermiş olduğu müjde şudur; Bursa’dan bu hatta bağlantı çalışmaları şuanda devam ediyor. Yenişehir’e kadar olan kısmın çalışmaları yapılmıştı. İnşaatına 2013 de başlanmıştı üst ve alt yapı için ihaleler yapıldı ve çalışmalara başlandı. Yenişehir’den Osmaneli’ ye geçecek hattın da proje kısmı tamam ve ihale hazırlıkları devam ediyor. En kısa sürede tamamlanacak ve hemşerilerimizin Bursa’ya da hızlı trenle gitmeleri sağlanacak. 45 dk’ da Bilecik’ten kalkıp Bursa’da olacağız.

Mücahid ERDAL: Bilecik’in en büyük sorunlarını biliyorsunuz hastane ve Yenişehir yolu. 2019 da biteceğini söyledi ancak Yenişehir Bilecik yoluyla ilgili olarak Başbakanımız bir tünelden bahsetti. Bir dil sürçmesi midir?

‘2 NOKTA BİRBİRİ İLE KARIŞMIŞ OLABİLİR’

Halil ELDEMİR: Aslında burada 2 proje olunca ve kendisine anlatırken 2 projeyle ilgili olarak sanıyorum ki temasta bulunduk. Biliyorsunuz Sayın Başbakanımız Ulaştırma Bakanlığından gelen ve bu konuda hakikaten rüştünü ispat etmiştir. Bölünmüş yollar, hava limanları vb. birebir hepsini çok iyi bilen bir devlet büyüğümüzdür. Yenişehir yolu daha önceki yıllarda ihale edildi. Yenişehir’den Bilecik’e kadar olan duble yolun yapılması 2007’den bugüne kadar olan bir süreç. Mahkeme kararlarıyla, kamulaştırmayla ve birçok sorun yaşadık. 2016 yılı itibariyle ihale sorunu çözüldü ve neticesinde çalışmaya başladık. Sizler de gayet iyi hatırlayacaksınız. 2016’yı 2017’ye bağladığımız yılbaşında biz buradaki Köprülü Kavşağı inşaatına başladık. Neticesinde kavşak çalışmaya başladı ama enerji hatları nedeniyle biraz zaman aldı. Yenişehir yolu da şuanda çalışmaya devam ediliyor. Sayın Başbakanımız da 2019’da tamamlanacağı sözünü verdi. Oradaki viyadük ve tüneller ise bizim Yenişehir’den sonra Osmaneli’ ye bağlanacak hattımızda viyadük ve tünellerdir. 2 projenin Bursa’ya bağlantı delinince bir yanda hızlı tren diğer yanda karayolu olunca belki bu noktada orada ki zaman darlığından ve günün yoğunluğundan 2 proje bir arada zikredildiğinden uzunca bir açıklama gerektirebilirdi. 2 nokta birbiri ile karışmış gibi algılanmış gibi olabilir.

Mücahid ERDAL: Teşekkür ederiz, umarız yatırımların devamı gelir.

‘EĞİTİM EKSİKLİKLERİ GİDERİLİYOR’

Halil ELDEMİR: Yatırımlar bununla sınırlı kalmıyor. Sayın Başbakanımız buraya gelmede önce Bilecik’te bizim yapacak daha çok işimiz var çalışmamız lazım dedi. Büyük yatırımlar anlamında gerçekten yatırımlarımız sürüyor. Biliyorsunuz milli eğitim de okul yapıyoruz. Bir amacımız var oda ülkedeki ikili eğitimi bitirmek. Bilecik bu yönden şanslı. Bütün okullar tekli eğitime geçti. İl genelinde eğitim anlamında alt yapı eksiklikleri gideriliyor. 

10 adet baraj çalışması 7 tane tamamlanmış barajımız var. Daha önümüzde 7 tane de planlaması devam eden baraj var. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binalarımız şuan takip ettiğimiz çalışmalar. Sevgi evleri ve huzur evleri çalışmaları var. Bunların yanında Engelli ve Rehabilitasyon merkezi yapmamız lazım ve yatırım programında bununla ilgili olarak çalışmalarımız var. Devam edecek adliye binamız gündemde bu da sonuçlanacak. 

‘BİLECİK HALKI, BEKLEDİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK’

Sizlerde sağlık konusunda da yakından takip ediyor ve zaman zaman haber yapıyorsunuz. Hastane konusunda da çalışmalar devam ediyor ve Bilecik halkı beklediği hizmete kavuşmuş olacak. Yenipazar’da bir hastane inşaatı ihalesi yapıldı, Bozüyük’te hastanemizin projeleri tamamlandı. İnşallah Bozüyük’te tek noktada hizmetlerini almaya devam edecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bilecik iline gerçekten önem veriyor. Ne kadar tarihimizden bize kalan miras varsa tesis anlamında, medrese, camii, han anlamında bunlar restore ediliyor. Bozüyük’te Teke Mahallesi camii yeni restore edildi. Taş mekteple ilgili bir restorasyon çalışması gündeme gelecek. Soğuksu Camii restore ediliyor. Hal camisi yapılacak ihalesi yapıldı. Vakıflarımızın Osmaneli’nde, Gölpazarı’nda, Vezirhan’ da çalışmaları devam ediyor. Her alanda yatırımlar yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek. 

3-348.jpg

‘2 BİN KİŞİLİK YURT YAPIMININ STARTINI VERDİK’

Gençlik Spor Bakanlığında da önemli beklentilerimiz var. Şeyh Edebali Stadımızın bir an önce deprem raporunu olan bölümünün yıkılı yeniden yapılması. Kongreyi yaptığımız alanın yanında bir sentetik saha ihaleye girdi. Gençlik Spor Bakanlığımız biliyorsunuz Bilecik’e 2 tane yurt kazandırıldı. 2 tane daha yurt programa alındı. Şeyh Edebali Üniversitemizin rektörü ile iş birliği içerisinde kampüs içi veya sınır noktasında bir kız bir erkek toplam 2 bin kişilik bir yurt yapımının startını vermiş olduk. Planlama yatırım programını yerini aldı. 

‘YATIRIMLARIMIZ, ÇALIŞMALARIMIZ SAYMAKLA BİTMİYOR’

Trafik Denetleme İstasyonu yapıldı. Çarşı Karakolu yapıldı. Bozüyük vergi dairesi inşaatımız sürüyor. Yeni kapalı pazarımız %90’ı geçti. Ülkemizin dört bir yanı nasıl şantiye ise Bilecik’imizin de dört bir yanı şantiye. Burada değerlendirmeleri yaparken merkez bazlı olmamak gerekiyor. Sürüm Deresini unutmamamız lazım. Pazaryerinden Ahı Dağı yolunun son kısmı kaldı. Osmaneli MYO ve şehir geçişini komple yeniledik pırıl pırıl bir Osmaneli oldu. Sağ olsun orada belediye başkanımız bütün şehir içini parke taşı yaptı ama ana güzergâh karayollarının kontrolündeydi. Şimdi orası ışıklandırması ile beraber dört dörtlük bir yol oluyor. TOKİ ile Söğüt’e müjdesini verdik. Osmaneli TOKİ konutları %50 seviyesinde. 2. Etabını yapıyoruz. Bizim Gölpazarı yolu dediğimiz yerde sadece Gölpazarı ve Dikenli Boğaz arasını halledin diyorlardı şimdi Verzihan’ dan Gölpazarı’na kadar bütün yolu yeniledik. Komple geniş bir yol haline geldi. İlerleyen günlerde Taraklı ile Gölpazarı arası kamulaştırmaları yapılıyor vb. Yatırımlarımız, çalışmalarımız saymakla bitmiyor.

Mücahid ERDAL: Teşekkür ederiz sayın vekilim.

Halil ELDEMİR: Biz teşekkür ederiz.  

4-124.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum