Yayalaştırma projesinde ilk adım atıldı

Yayalaştırma projesinde ilk adım atıldı

Bilecik Belediyesi’nce başlatılan çalışma kapsamında Tevfikbey Caddesi başta olmak üzere bazı ara sokakları kapsayan yayalaştırma projesi için imar planında gerekli değişiklikler yapıldı.

Bilecik Belediyesi’nce başlatılan çalışma kapsamında Tevfikbey Caddesi başta olmak üzere bazı ara sokakları kapsayan yayalaştırma projesi için imar planında gerekli değişiklikler yapıldı.

Hatırlanacağı üzere; Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarında çarşı merkezinin trafiğe kapatılmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyon, planlanan projeyle ilgili çeşitli görüşmeler ve detaylı çalışmalar yaparak projeyi bir adım daha ileriye taşıdı. Komisyonda daha kapsamlı bir hale getirilen proje imar planına işlenmesi için belediye meclisinin Aralık ayı gündemine geldi. Hazırlanan projenin imar planına işlenmesi hususu meclisten oybirliği ile geçti.

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, esnafların kafalarında soru işaretleri ve kaygılarının olduğunu belirterek çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Çetin Kaya, esnaflarla detaylı görüşmeler yapılarak toplumsal bir uzlaşma ve tam bir mutabakat sağlanmasının önemine değindi.

MHP’li Akın Atakan ise prensip olarak destek vereceklerini ancak kent içi trafiği ve esnafın durumunun şekillendirilip tam mutabakat sağlandıktan sonra projenin hayata geçmesi noktasında destek sunacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Semih Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin sadece imar planına işlendiğini ve hemen başlayacak diye bir kaidenin olmadığını belirterek, “Biz şu anda imara işlenmesini istiyoruz. Burada çizilen yerler kapanacak veya bu şekilde olacak diye bir şey söz konusu değil. Aşama aşama olacak bir kısmi yayalaştırma çalışması” ifadelerini kullandı.

Toplumun tüm unsurlarının katkısıyla verimli bir projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Şahin, şöyle devam etti:

“Topumun tüm unsurlarını projelere katmak istiyoruz. İmara işleyebilmek için buna karar vermeye çalışıyoruz. Bu oldu bitti bir proje değil bitme süresi belki on yıl. Proje sürecine başlandığında anketler, esnafla bire bir görüşmeler ilgili profesyonellerle maksimum katılımla herkesin pozitif katkı verdiği bir projeye dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunların olacağına dair size söz veriyorum. Esnaflara da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bilecik için en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 7801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum