Yaz gençlik kampları başvuruları  başladı

Yaz gençlik kampları başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı 'Yaz Gençlik Kampı' başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı 'Yaz Gençlik Kampı' başvuruları başladı. 6 günlük dönemler halinde düzenlenecek kamplar için başvurular 7 Temmuz'da sona erecek.

Gençlerin, kardeşlik iklimi içerisinde çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları anlar yaşayacakları ücretsiz kamplara başvurulara "12-15 Yaş aralığındaki gençler Mavi "Deniz" Kamplarına, 16-22 Yaş aralığındaki gençler ise Yeşil "Doğa" Kamplarına başvurulabilecek. 

Kamplar ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri ise Bakanlık tarafından karşılanacak.

Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacak. Bir kamp dönemi 6 gün olurken çadır kampı dönemi ise 4 gün olacak. Başvurular http://gencbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacak.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 05 Mayıs’ta başladı. Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 07 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecekler” dedi. 

Müdür Özdemir, 12-22 yaş aralığında bulunan gençlerin başvurularını yapabileceği mavi (deniz), yeşil (doğa) ve çadır kamplarında; at biniciliği, dağ bisikleti, paintball, deniz ve havuz etkinliği, el sanatları, geziler, halk oyunları, ip parkuru, kano, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma saatleri, mangala, okçuluk, rafting, sokak oyunları, tiyatro ve müzik eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi birçok etkinliğin yer aldığını belirterek tüm gençlerin bu imkanlardan faydalanmasını önerdi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.